5 bin TL R5 5600 RTX 3070 sistem için anakart önerisi

mcetinkaya35

Megapat
Yer
İzmir, Turkey
Daha fazla  
Halihazırda bulunan sistemimdeki sorunlardan dolayı anakartımı değiştirmek istiyorum.
Ryzen 5 5600.
DeepCool LT520 sıvı soğutma.
G.Skill Ripjaws CL16 3600 MHz RAM 2x8 GB.
Kingston 1 TB 3500/2100 M.2 SSD.
Cooler Master Elite nex 700W PSU.
Gigabyte Gaming OC 3070
ASUS TUF GT301 kasa.
Şu anki anakartım Gigabyte A520M h rev 1, X ama sorunlar yaşadığımdan dolayı değişmek istiyorum önerilere açığım. Aklımda B550 almak var 4-5k bütçem mevcut.

Ölü soket için bu yeterlidir, üzerine çıkmanın pek mantığı yok yine de isterseniz aşağıya diğer linkleri de bırakıyorum.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...g-x-v2-amd-am4-ddr4-atx-fiyati,918570528.html

Daha önce MSI BIOS kullanmamıştım ASUS ve Gigabyte kullandım ama açık olmak lazım listeme ekliyorum. Genel olarak A520M h giriş seviyesi olduğundan sorunlarımın baş sorumlusu gibi görünüyor kısa bir süre sonra işlemci ve SSD güncellemeside yapacağım. Ryzen 7 5800X olarak işlemcimi güncellemeyi düşünüyorum. Şu anki anakartımda radyatör ve fanların RAM'lere değmesi sorunu mevcut olduğundan değişim istiyorum aslında.

Hocam çok fazla parça değişikliği düşünüyorsunuz, eğer idare edebiliyorsanız bu sistemde biraz daha kalın sonra AM5'e geçin komple.

Aynısını düşünüyorum. Yakında 8000 serisinin gelişiyle beraber 7000 serisinin fiyatları düşecektir.
O ara 7600 vs. alınabilir.

Parça parça AM5 sisteme geçmek mantıklı olabilir o zaman B650 ile başlayarak geliştirme yapabilirim ama ekran kartımı yeni almıştım indirimle ona yazık olacak sanırım. 3070 biraz yetersiz kalabilir diye düşünüyorum 7600 sistemde.

Sıkıntı çıkarmaz. Gerekirse 2.elde satıp daha üst modele sonraki zamanlarda geçersiniz.

Kalmaz hocam niye kalsın, ayar kısar yüksek FPS alırsın yine. Tam tersi olsa ayar kıssan da FPS alamazsın. 3070 sizi götürmeye devam eder. İşlemci de 7500F tercih etmeniz daha iyi olur 7600 ile tek farkı entegre grafik birimi, siz zaten onu kullanmayacaksınız ekran kartınız olduğu için. Almayı düşünüyorsanız ve bütçe belirtirseniz B650 anakart önerisi yapabilirim.

Peki anakart XMP mavi ekran sorunu yaratıyor olabilir mi? RAM'lerim yeni değişti testlerden geçiyor ama XMP açınca mavi ekran hataları alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…