5 bin TL'ye kadar monitör tavsiyesi

Ozan Ada

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

3 ile 5 bin TL arası bir monitör bakıyorum. (fiyatı afaki belirledim açıkçası pek bir fikrim yok). 2. el olarak da bulabilirim bir model varsa. Kullandığım ekran kartları ASUS 3060 Ti ve 3080.

Aradığım özellikler öncelikle çok uzun saatler bilgisayar başında çalıştığım için gözü yormayacak (mavi ışık, gözde yanma vs) bir monitör olması.

Genelde iş uygulamaları, yazılım için kullanıyorum, grafik tasarım vs değil. Ancak video görüşmeleri, ekran kaydı incelemeleri vs çok sık oluyor.

Bunun dışında film izlemek, multimedya için (Netflix gibi) kullanıyorum. Nadir olarak ayda yılda bir Steam üzerinden RDR2 tarzı Single Player oyunlar oynarım, kalite ayarlarına, kare hızına bile çok bakmam yani ultramı, hızlımı vs mi diye. Çözünürlük olarak bir tercihim yok FHD, 2K çok önemli değil, dayanıklı olsun yeter. Ekran boyutu olarak 27 inç olsa çok güzel olur ama 24 inçte olabilir. Yükseklik ayarı olsa mükemmel olur.

Şimdiden yardımı tavsiyesi olabilecek arkadaşlara teşekkürler.

3080 kullanıyorsanız, En az 2K çözünürlükte IPS panel bir monitör bence size yakışır. Tek sorun saydığım özelliklte bir ürünü bu bütçeye bulmak çok zor. Bu bütçede alabileceğiniz monitörler maalesef 1080p olacaktır. Önerdiğim 1080p monitör şunlar.

3080 kullanıyorsanız, En az 2K çözünürlükte IPS panel bir monitör bence size yakışır. Tek sorun saydığım özelliklte bir ürünü bu bütçeye bulmak çok zor. Bu bütçede alabileceğiniz monitörler maalesef 1080p olacaktır. Önerdiğim 1080p monitör şunlar.

Yani ekran kartı aslında bana çok fazla lazım olmuyor, genelde bir heves alıyorum. 2K monitörde aynı olmasın MSI markasını seviyorum sıkıntı yaşamıyorum. Monitörleri nasıldır acaba. O modeli bir bakayım (G2412)

Gigabyte tarafında maalesef şansım gülmüyor. Son Z690 elimde kaldı. Ama övüldüyse bir bakayım (G24F-2) e
Bu monitörü çok övüyorlar forumumuzda. Bayağı kaliteli sanırım bileşenleri. Sepete ekledim şimdi dursun Hepsiburadada ama keşke Amazonda olsa.

Yani ekran kartı aslında bana çok fazla lazım olmuyor, genelde bir heves alıyorum. 2K monitörde aynı olmasın MSI markasını seviyorum sıkıntı yaşamıyorum. Monitörleri nasıldır acaba. O modeli bir bakayım (G2412)

Gigabyte tarafında maalesef şansım gülmüyor. Son Z690 elimde kaldı. Ama övüldüyse bir bakayım (G24F-2) e
G24F-2 kendimde kullanıyorum. Ben aldığımda 3K civarlarına almıştım. O bütçede alınabilecek en iyi monitördü. Şimdi fiyatı bir tık artmış. Ama sosyelde milli bir montiördür. Genellikle hep önerilir ve çok fazla sorun yaşayan çıkmaz. G2412 hakkında pek yorumum yok ama onunda fiyatı şuanda iyi İtopya'da 3889'e satılıyor. Çok para harcamak istemiyorum diyorsanız şans verilebilir.

G24F-2 kendimde kullanıyorum. Ben aldığımda 3K civarlarına almıştım. O bütçede alınabilecek en iyi monitördü. Şimdi fiyatı bir tık artmış. Ama sosyelde milli bir montiördür. Genellikle hep önerilir ve çok fazla sorun yaşayan çıkmaz. G2412 hakkında pek yorumum yok ama onunda fiyatı şuanda iyi İtopya'da 3889'e satılıyor. Çok para harcamak istemiyorum diyorsanız şans verilebilir.
Vallahi ne zor iş monitör bakması. Bir kulaklık bir monitör. İkisinde çektiğim zorluğu hiç çekmedim anlamadığım için. İçlerinden HP Omen içime çok sindi, daha önce aldığım HP'nin premium bir monitörü 8-9 sene tık dememişti ama AOC'ta ayarlanabilir standı varmış. G24F-2 de iyi diyorsunuz, sorun çıkarmıyor. Onuda bakayım Amazonda yada Hepsiburadadan.
Evet bu. SP ile SPU'nun farki U olanda 2x2W hoparlor var ve USB Hub var. Haricinde tamamen aynilar.
Ses, USB hub için sıkıntı yok. Aynıysa bunuda Amazonda ekledim sepete.
Vallahi Asus hep kullanıyorum donanım olarak. Ama yorumlara bakarken bazı arkadaşlar monitörde eve sokmam demiş. Ondan çekindim.
.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı