Çözüldü 5 dersten kalınırsa sınıfta kalınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaansss7

Hectopat
Daha fazla  
Benim ilk dönem biyoloji ortalamam 71 ama bu dönem 41 + 4 dersten daha bu dönem kalıyorum. Peki ilk dönemki kimya ortalaması ile bu dönemki kimya ortalamasını toplayıp biyolojiden geçiyor muyum yoksa biyolojiden kalıyor muyum?(diğer dersler içinde geçerli)

Çözüm
Reis 9.sınıfım bir de ilk dönem notları ikinciyi kurtarmıyor mu ikinci dönemden kaldığım dersleri ilk dönem kaldığım ders yok.

Kurtarır fakat ders ortalamasının en az 50 olması lazım yani ilk dönem biyoloji ortalaman 70 ise ve ikinci dönem 30 ise geçersin.
Üstat bir dersin 2 dönem ortalaması 50'yi geçerse o dersten kalmazsın.

Fakat 9. sınıfsan ve 4-5 dersten kaldıysan geçmiş olsun.

9. sınıf değilsen takma kafaya ortalaman 50 olsun yeter geçiyorsun her türlü.

Bildiğim kadarıyla 10.sınıf ve üstüysen 6 dersten kalsanda geçiyorsun sorumlu olarak ve iki dönem genel ortalamasının toplamı 100 yapmalı mesela ilk dönem 45 geldi ikinci dönem mutlaka 55 yapmak zorundasın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izleyebilirsin. Net bilgidir.

Kanal Kubilayhan Ünal
Video Sınıf geçme Sistemi

Detaylı izlenecek bir olay yok?

reis 9.sınıfım bide ilk dönem notları ikinciyi kurtarmıyomu ikinci dönemden kaldığım dersleri ilk dönem kaldığım ders yok

Reis 9.sınıfım bir de ilk dönem notları ikinciyi kurtarmıyor mu ikinci dönemden kaldığım dersleri ilk dönem kaldığım ders yok.

Kurtarır fakat ders ortalamasının en az 50 olması lazım yani ilk dönem biyoloji ortalaman 70 ise ve ikinci dönem 30 ise geçersin.

Çözüm

Heh çok şükür ben de onu sormuştum ya. İlk dönem biri 71 bu dönem 41 geçer miyim diye yoksa kalır mıyım diye.

İçin rahat olsun, istersen bir iki kaynak atayım.

1 ve 2. dönemin ortalaması 50'nin altındaysa kalıyorsunuz diye biliyorum. Mesela (65+45):2=55 olduğu için geçersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…