5 GHz ve 2.4 GHz farkı nedir?

metin2oynuyorum

Hectopat
Makaleler
3
Modem salonda ve mutfakla yan yana olduğu için 2 odada sabit hız alıyorum ama oda değişince 5GHz sinyali az oluyor.
2.4 GHz'ye alıyorum ama hız 25 40 hıza kadar düşüyor normalde 200.

Modem salonda ve mutfakla yan yana olduğu için 2 odada sabit hız alıyorum ama oda değişince 5GHz sinyali az oluyor.
2.4 GHz'ye alıyorum ama hız 25 40 hıza kadar düşüyor normalde 200.

Hocam 5G daha yuksek bir hız sunar ama cekim mesafesi azdır
2.4 GHz 5G'ye gore daha dusuk hız sunar ama cekim mesafesi fazladır.

Frekans arttıkça dalga boyunun erişebileceği ortalama mesafe azalır ama saniye başına taşıyabileceğin (modülasyon türüne bağlı olarak genelde) veri artar.

Hocam 5G daha yuksek bir hız sunar ama cekim mesafesi azdır
2.4 GHz 5G'ye gore daha dusuk hız sunar ama cekim mesafesi fazladır.
Hocam salon koridorun başında oturma odası sonda oturma odasında 5ghz nin az çekmesi bundan kaynaklı o zaman

5Ghz duvar olan yerde tamamen yok olacak derecede düşer. Modem ile arana duvar girsin direkt hızı düşer.
Anladım hocam yani tek salonda veya mutfakta 200 hızını alacağız..
Ben salondan odama ethernet çekeceğim 20 30 metre oluyor bunda hız düşer mi?

Anladım hocam yani tek salonda veya mutfakta 200 hızını alacağız..
Ben salondan odama ethernet çekeceğim 20 30 metre oluyor bunda hız düşer mi?
Ethernet 2.4 veyahut 5ghz ile bağımsız. En stabil hızı ethernet verecektir o yüzden ethernet zaten bilgisayarlar için en mantıklı seçenek. 20-30 metreden sıkıntı olmaz, 100 metre üstünde %2-%3 düşüşler oluyormuş bir makale vardı bulabilirsiniz araştırıp. Bağlayın etherneti geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…