5 GHz Wi-Fi görünmüyor

bluesky06

Centipat
Daha fazla  
Realtek RTL8723BE 802.11 bgn Wi-Fi Adapter
kullanıyor laptop bilgisayarım 5 ghz görmüyor bu konuda yapılabilecek birşey varmı
2.4 ghz çoğu zaman bağlantıyı koparıyor tekrar şifre istiyor şifre doğru olmasına rağmen kabul etmiyor ağı ağ sorunlarını gider deyince şifre girip tekrar ancak giriş yapabiliyorum

Windows 10, sürüm 22H2 kulanıyorum

Telefonda 5 ghz ağ farklı SSID ile gözüküyor mu? Bazı modemlerde 2.4 ve 5 bir arada oluyor aynı SSID altında. Ayrıca 5 ghz kanal daha çok kopar. Anlattığın şey modem ile ilgili bir soruna benziyor. Modemi sıfırdan kurman gerekebilir.

Wi-Fi adaptörü 5GHz destekliyor mu?
Adaptör desteklemiyormuş biraz araştırma sonucu.
Realtek RTL8723BE 802.11 bgn Wi-Fi adaptörü, tek bantlı (2, 4 GHz) bir Wi-Fi adaptörüdür.

5.0 GHz Wi-Fi bandında iletemez veya alamaz.

Son eki bgn ile biten bir kablosuz n adaptörü gördüğünüzde, bunun tek bantlı 2,4 GHz yalnızca Wi-Fi adaptörü olduğu anlamına gelir.

Çift bantlı kablosuz n adaptörlerinde abgn veya agn ile biten sonekler bulunur.

Son düzenleme:
Misafir çocukları için bulundurduğum Benim eski laptop da böyleydi.
Hatta 5GHz'i bırak 2.4 GHz'i bile görmüyordu gördüğünde şifreyi doğru olmasına rağmen bağlanmıyordu. Bağlanamadı şeklinde hata veriyordu.
Diğer telefonlarda veya güncel yeni donanımlı laptoplarda sıkıntı yoktu.
Router Keenetic Hero DSL
Çözümünü ise Router Wi-Fi ayarlarından tam hatırlamıyorum ama mesela şifreleme türünü daha basit seç mesela wpa/psk gibi veya Max iletim seçeneğini kapatın veya 802. 11b/g yapın veya misafir ağı açıp bu dediklerimi yapın stabil oluyor :)
IMG_0743.jpeg

Misafir çocukları için bulundurduğum benim eski laptop da böyleydi.
Hatta 5GHz'i bırak 2.4 GHz'i bile görmüyordu gördüğünde şifreyi doğru olmasına rağmen bağlanmıyordu. Bağlanamadı şeklinde hata veriyordu.
Diğer telefonlarda veya güncel yeni donanımlı laptoplarda sıkıntı yoktu.
Router Keenetic Hero DSL.
Çözümünü ise router Wi-Fi ayarlarından tam hatırlamıyorum ama mesela şifreleme türünü daha basit seç veya Max iletim seçeneğini kapatın veya 802. 11b/g yapın veya misafir ağı açıp bu dediklerimi yapın stabil oluyor :)

Wi-Fi kartı eski olduğu için olabilir. Eski laptopumda da 2.4GHz gözüküyor sadece 5GHz gözükmüyor. Şu anda kullandığım laptopta 5GHz gözükmekte.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı