5 gün devamsızlık belgesi nasıl alınır?

alwayswe

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 9. sınıfım. Daha yeni 4 gun raporlu 2 gun raporsuz devamsızlıgım var, belge alabılıyor muyum? 5 gun sınırmıs sanırsam, anlamadım.

Karne alabilmek için özürsüz devamsızlığınız 5 olmaması lazım. Onun dışında özürsüz devamsızlığınız 10 olursa kalıyorsunuz veya 10.5'ta tam olarak bilmiyorum.

Arkadaşlar 9. sınıfım. Daha yeni 4 gun raporlu 2 gun raporsuz devamsızlıgım var, belge alabılıyor muyum? 5 gun sınırmıs sanırsam, anlamadım.
5 gün özürsüz devamsızlık olursa belge alamazsın, yani 20 gün özürlü devamsızlığın bile olsa özürsüz 5 ve üzeri olmadığı sürece belge alabilirsin.

20 Gün Özürlü
10 Gün Özürsüz
Dipnot: 30 gün özürlü veya 30 gün özürsüz yapamazsın, özürsüz ve özürlü devamsızlığın ayrı sınırı var.
Kaynakça: ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ'NDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK RESMÎ GAZETEDE YAYIMLANDI.

Özürsüz devamsızlıklarda belge (takdir, teşekkür, onur vb.) kısıtlamalar var. Eğer özürsüz devamsızlığın 5'i geçerse yani 5 buçuk gün veya üstü olursa ortalaman tutsa bile belge alamazsın. Buna ek olarak 10 günü geçtiğinde sınıfta kalıyorsun. Af falan da olmaz bu sene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…