5 tane yabancı dil bilmek ne işe yarar?

dorasti

Hectopat
Sayısalcıyım ve yazılım mühendisliği düşünüyorum. B1 seviye İngilizce, A2 seviyesinde Korece ve Almanca biliyorum. Şu sıralarda Hiragana ve Katakana alfabelerini öğrenip Japoncaya başlayacağım. Fakat bu dillerin bana gelecekte maddi bir katkısı olacak mı, yoksa artık dil çalışmayı bırakıp sayısal konulara mı ağırlık versem? Ailem dil çalışmayı bırakmamı (İngilizce hariç) ve derslerime ağırlık vermemi söylüyor. Ama eğer bırakırsam bir daha dönmem zor olacak diye düşünüyorum.

Dünyaya 5 kere gelmiş olursunuz.

İçlerinden en önemlilerine odaklanmazsan gereksiz kendini yormuş olursun. Özellikle Japonca tek başına çok vaktini alacaktır. Katakana ve Hiragana kısa sürede öğrensen de Kanji için çok pratik yapman gerekir ve kullanmadığında da çabucak unutabilirsin. Önce sayısala ve İngilizce, Almanca üzerine odaklanman çok daha işine yarayacaktır.

İngilizce, Rusça, Almanca bilsen bence yeterli olur.
Rusça çok zor dildir şimdiden diyim.

İngilizce aralarında en çok kullanılan dil. Onu rahat konuşabiliyorsanız diğerleri size hobi olarak sayılabilir.

Çince sana çok iş imkanı sağlar. Çinceyi iyice öğrenen çok tanıdığım ekmeğini iyi yedi Çincenin. Ama zor. Hatta sadece İngilizce ve Çince bilsen, iyi gelirli bir iş "bulamamak" için uğraşman gerekir.

İngilizce ve Almanca kalsın gerisine şimdilik gerek yok. Ama B1 yeterli değil, en az B2 hatta C1 olması lazım işinize yaraması için.

Yok zaten onları her geçen gün geliştiriyorum. Zaman buldukça Korece ve Japonca çalışıyordum ama yine de bir kafa yorgunluğu oluyordu. Acaba bıraksam mı bırakmasam mı diye çok arada kalmıştım.

İngilizce, Rusça, Almanca bilsen bence yeterli olur.
Rusça çok zor dildir şimdiden diyim.
Rusçaya pek bir ilgim yok maalesef. Hem ağız ve konuşma yapım uygun değil. Ama onun yerine başka diller öğrenmeye çalışıyorum.

Evet Çince öğrenmeye zamanında merak salmıştım ama bir süre sonra çok anlamsız geldi ve istemsizce çalışmaya devam ettim. Sonrasında onun yerine farklı Asya dillerine yöneldim. Fakat yine de bir nevi Çince öğreniyorum Kanji sayesinde.

Evet Kanji'ye ayırdığım süreyi İngilizce için ayırsaydım bayağı bir yol kat etmiş olurdum. Diğer yorumların da katkısıyla Asya dillerine kısa bir süre ara vereceğim veya onlar için ayırdığım zamanı azaltacağım. Onun yerine sınava çalışıp sınavdan sonra devam edeceğim. Çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…