5 yıllık bilgisayarda performans kaybı

Arkadaşın yaşadığı sorunu ben birebir yaşadım bu denilen hiçbir şeyle alakası olduğunu düşünmüyorum gerisi sizin bileceğiniz konu.
Peki nedir hocam. Söyleyebilir misiniz? Dediklerimi yaparsa hem donanımsal hemde yazılımsal çoğu problemi çözmüş oluyor zaten.

Oyun güncellemeside performansı etkiler aynen ama pek fazla değil aynı grafikte oynuyorsa.
Doğru, ama gerçekten valorant bu 5 yılda çok güncelleme aldı büyük ihtimalle en azından %15 gibi bir pay bundan kaynaklıdır.

Bakımı kast ettim ben dediğim gibi SSD kaynaklı olduğunu düşünüyorum veya herhangi bir parça.

Bakımı kast ettim ben dediğim gibi SSD kaynaklı olduğunu düşünüyorum veya herhangi bir parça.
Tamam hocam bende üstte zaten SSD ile kaynaklanan bir problem olabileceğini zaten belirtmişim.

Sistem özelliklerim
Ekran kartı: AMD RX 6600 XT 8GB
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600x
Ram: 2x8 3200 mhz ram
Anakart: ASUS PRIME B550M-K
Depolama: 1.5 TB Kingston 5000/3000 NVME M2 SSD
Tamam hocam bende üstte zaten SSD ile kaynaklanan bir problem olabileceğini zaten belirtmişim. Eki Görüntüle 2504787
Hocam 1 hafta oldu daha kule tipi soğutucu alalı, TF7 termal macun yeniledim. 60 dereceyi geçmeyen bir işlemcim var. SSD sıcaklıklarına ve sağlıklarına baktım gayet iyi. Zaten 1 tb olan SSD mi alalı 6-7 ay anca olmuştur.

Dediğim gibi bir parçada problem olmalı her şey tamam çünkü.

Ya da direk driver kaynaklı, DDU ile sürücüleri kaldırıp Pro 24.Q4 sürücüsünü kurar mısın? Kendimde kullanıyorum. @FehmiDogru.js 6600 XT ile kullanıyor ve drop vs. neredeyse bittiğini söylüyor.

Hocam deneyip döneceğim, bir de ekran kartını programının ana menüsünde bana AMD Install Manager - Chipset Drivers - AMD Privacy View gibi programlar önermişti ben hepsini kurdum. Bunları kurmak mantıklı mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…