5 Yıllık Harddiskin Ömrü

• Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.366
P

pusat57

Ziyaretçi
Ben kötü bir şey yaptım içim hiç rahat değil ama eve yalan söyledim ve PC'nin harddiski yanmış dedim. Bunu neden yaptım yeni toplamaya çalıştığım PC için yaptım.

PC'nin RAM'lerini söktüm ve PC dolayısıyla açılmadı sonra masraf 200 TL dedim ve 200 TL'yi toplamaya çalıştığım PC için bir kenara koydum. Ama şimdi harddiskim 5 yıllık falan bir sorun çıkarır mı diye korkuyorum. Sizce daha ne kadar ömrü vardır ?

Toplayacağım sistem dediğim de PSU, Anakart, Ekran Kartı ve İşlemci.

Harddiskin markası Samsung, 5 yıllık falan. Ne kadar gider ki ?

Son düzenleyen: Moderatör:
O hardisk muhtemelen IDE'dir. Yeni toplayacağın sistemin performansını düşürür. Bence bir HDD de almalısın.

Niye ailene yalan söyledin? Sana tavsiyem RAM'i takıp PC'nin çalıştığını göster. Aileni zor durumda bırakma.

En iyisi toplamıyim 2-3 sene sonra sıfırdan bir PC toplarım.

Monitörde iyi bir şey alırsam 2500 tl filan toplarım. Ama bizimkiler kabul etmez bir bilgisayar der geçer. Parçalardan anlamazlar. Ben biriktirdiğim parayıda eklerim öyle toplarım pc :)

Zaten günümüz oyunları oynatıyor orta ayarda filan oyununa göre değişiyor tabi. Sırf GTA 5 için toplıyordum zaten.

Benim harddisk 5 senelik HD Tune ile tarama yap Error Scan hepsi yeşil çıkarsa sağlamdır. Benimki halen çiçek gibi tertemiz. Darbe almadıysa sağlıklıdır, kullanıma bağlı.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı