50.000-60.000 TL bandında Mimari ve Yazılım için laptop önerisi

Bütçe
50.000 - 60.000 TL

omerta3

Decapat
Merhaba arkadaşlar,
Lumion, V-ray, UE5 ayarında render ve 3D yazılımları iyi düzeyde çalıştırabilecek, olabildiğince sessiz, hafif ve ısınma problemi olmayan bir laptop arıyorum. Ayrıca bir yandan Front-End devoloper eğitimi de alıyorum ve JavaScript, Python vb. yazılım dillerinde de performans verebilecek bir ürün olmasını istiyorum. Isinma problemi olmamasi öncelikli tercihim ama hafiflik ve taşınabilirlikde kıstaslarımdan. 50.000-60.000 TL günümüz için fiyat aralığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows PC istiyorsan tam aradığın bu fakat satıcıyı bilmiyorum. Tekramarket'ten almıştık bundan ofise, çok güzel cihaz. 2K dokunmatik ekran, ekran ters katlanabiliyor vb özellikleri var.

Ama bu fiyata uygulamalarınız destekliyorsa kesinlikle bir MacBook alın:

Sessiz, hafif ve ısınma problemi olmayan kısmını okuduğum anda gözümün önünde MacBook Pro M serisi bir cihaz geldi. Eğer kullanacağınız araçlar destekliyorsa kesinlikle bir MacBook almalısınız. JS, Python tarafını destekliyor ama diğer araçları bilmiyorum.

Bu bütçeye 4080 fiyatlarının düşeceğini tahmin ediyorum(ihtimal), biraz bekleyebilirsiniz isterseniz. Şu an almak isterseniz bu modeli önerebilirim fakat 4080 ile 4070 arasında güzel bir fark mevcut;

Biraz yüksek bir fiyatta fakat hakkını verecek bir sistem;

UE5 için ekran kartı çok önemli.

MSI Summit yazılım alanındaki işler için çok başarılı geldi bana ama render konusunda kararsız kaldım. Yüksek performansta bilgisayari uzun süreli yorduğunuzda ısınma ve performans seviyesi ne oluyor ? Dokunmatik ekran gerçekten bir tablet kadar kullanışlı mı?

MacBook'lar konusunda da iş için kullanılan yazılımların lisans ya da crack olayları sıkıntılı olabiliyordu. Bu sorun hala devam ediyor mu bilmiyorum.

Soğutma, ses, taşınabilirlik, monitör kalitesi vb. konularda da iyi bir ürün mü yoksa sırf 4080 taktık demek için piyasa sürülen bir ürün mü ?

Bizde dokunmatik uygulama geliştiren yazılımcı arkadaş kullanıyor. Ofiste de denedik çok güzel çalışıyor. Ekranı ters çevirip kucakta kullanmak da zevkli oluyor. Bu arada Touchpad'i de büyük ve güzel çalışıyor.

1280p işlemci M1 çipe yakın performans veriyor. Cihazın tek sorunu Intel işlemci olduğu için fanlar sesli çalışıyor.

Kendim MacBook kullanıyorum, süper cihaz ama uygulamalarınızın crackli versiyonlarını yüklemek pek mümkün olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…