50.000-60.000 TL sistem önerisi

Bütçe
50 veya 60 bin

saasben5151534

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar.
İşlemci AMD Ryzen 7800x3D.
Ekran kartı.
AMD Radeon 70 serisi ve üstü.
Ya da.
NVIDIA 40 serisi ve üstü.
Min 16 GB RAM.
Max 32 GB RAM.

Not: Fiyat genişletme olacaktır.
Fikirlerinizi belirtiniz.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Kullanım amacı ne olacak? Oyunsa hangi oyunlar, program ise hangileri? Yeni nesil kartları beklemek için zamanınız var mı, yok mu? Kullanacağınız çözünürlük nedir? FPS beklentiniz nedir? Bunları bilmeden öneri yapmak ezbere konuşmak olur. Örneğin 4K hikaye tabanlı oyunculuk amaçlanıyordur, RT başarısı önemlidir, belirli bir fps beklentisi vardır ve yeni nesil kart için zamanınız vardır. O halde neden eski nesil kartlı sistem önerelim? Daha da önemlisi neden X3D işlemci önerelim? Tam bir para kaybı olur. 9700X veya 7700X tarzı bir işlemci alınıp bütçe yeni nesil ekran kartına ayrılabilir. Çünkü 4K oyunculukta aynı işi yapacaktır 9800X3D ile.

@zuse Ezbere öneri yaptığınız için mesajınıza beğenmedim tepkisi verdim. Peki siz benim hangi söylediğimi komik buldunuz da kahkaha attınız? Varsa komik olan söyleyin beraber gülelim. Fakat komik bir şey yoksa rica ediyorum zaman kaybı yaratmayın.

Son düzenleme:
Kullanım amacı ne olacak? Oyunsa hangi oyunlar, program ise hangileri? Yeni nesil kartları beklemek için zamanınız var mı, yok mu? Kullanacağınız çözünürlük nedir? FPS beklentiniz nedir? Bunları bilmeden öneri yapmak ezbere konuşmak olur. Örneğin 4K hikaye tabanlı oyunculuk amaçlanıyordur, RT başarısı önemlidir, belirli bir FPS beklentisi vardır ve yeni nesil kart için zamanınız vardır. O halde neden eski nesil kartlı sistem önerelim? Daha da önemlisi neden X3D işlemci önerelim? Tam bir para kaybı olur. 9700X veya 7700X tarzı bir işlemci alınıp bütçe yeni nesil ekran kartına ayrılabilir. Çünkü 4K oyunculukta aynı işi yapacaktır 9800x3D ile.

@zuse ezbere öneri yaptığınız için mesajınıza beğenmedim tepkisi verdim. Peki siz benim hangi söylediğimi komik buldunuz da kahkaha attınız? Varsa komik olan söyleyin beraber gülelim. Fakat komik bir şey yoksa rica.

Hocam oyuncu PC kuracağım FPS beklentim Valorant'ta 700 800 FPS bulan CS'de 300 filan cyperpunkda filan 200 FPS filan
2K yeterli olacaktır benim için yeni nesil kart beklemicem çözünürlük bilmiyorum ama geniş bir çözünürlük için nvidiamı önerirsiniz bilemem.

Bütçenize göre özelleştirirsiniz hocam hayırlı olsun.

Hocam bu önerdiğiniz sistem gayet güzel ama ben RAM yükseltedebilirim o yüzden 4 yuvası anakart olursa daha iyi olur.

Kullanım amacı ne olacak? Oyunsa hangi oyunlar, program ise hangileri? Yeni nesil kartları beklemek için zamanınız var mı, yok mu? Kullanacağınız çözünürlük nedir? FPS beklentiniz nedir? Bunları bilmeden öneri yapmak ezbere konuşmak olur. Örneğin 4K hikaye tabanlı oyunculuk amaçlanıyordur, RT başarısı önemlidir, belirli bir fps beklentisi vardır ve yeni nesil kart için zamanınız vardır. O halde neden eski nesil kartlı sistem önerelim? Daha da önemlisi neden X3D işlemci önerelim? Tam bir para kaybı olur. 9700X veya 7700X tarzı bir işlemci alınıp bütçe yeni nesil ekran kartına ayrılabilir. Çünkü 4K oyunculukta aynı işi yapacaktır 9800X3D ile.

@zuse Ezbere öneri yaptığınız için mesajınıza beğenmedim tepkisi verdim. Peki siz benim hangi söylediğimi komik buldunuz da kahkaha attınız? Varsa komik olan söyleyin beraber gülelim. Fakat komik bir şey yoksa rica ediyorum zaman kaybı yaratmayın.
7700XT ne ara eski nesil ekran kartı oldu. En ucuz Nvidia 25 bin liradan çıkacak. Adam demiş 700-800 fps istiyorum diye 3D alacakki mis gibi oynasın rekabetçi oyunları. Bir kaç bilgiyle bana safsata anlatmayın adamında kafasını bulandırmayın.

7700XT ne ara eski nesil ekran kartı oldu. En ucuz NVIDIA 25 bin liradan çıkacak. Adam demiş 700-800 FPS istiyorum diye 3D alacakki mis gibi oynasın rekabetçi oyunları. Birkaç bilgiyle bana safsata anlatmayın adamında kafasını bulandırmayın.

Hocam peki 9800x3D önerir misiniz?

O seviye ekran kartlarını çok iyi bilmiyorum ama 9xxx serisini alabilirainiz üst modelleri yakında çıkacak ancak FPS için AMD bence diğer oyınlarda nvadia alınabilir DLSS bayağı güçlü olabilir.

O seviye ekran kartlarını çok iyi bilmiyorum ama 9xxx serisini alabilirainiz üst modelleri yakında çıkacak ancak FPS için AMD bence diğer oyınlarda nvadia alınabilir DLSS bayağı güçlü olabilir.
Yeni çıkacaklar fakat serbest piyasa da ne olur bilinmez. Arkadaşlar sistemi beğenmemişte adama tavsiye veren görmedim yahu.

7700XT ne ara eski nesil ekran kartı oldu. En ucuz Nvidia 25 bin liradan çıkacak. Adam demiş 700-800 fps istiyorum diye 3D alacakki mis gibi oynasın rekabetçi oyunları. Bir kaç bilgiyle bana safsata anlatmayın adamında kafasını bulandırmayın.
Birincisi komik olan kısmı hala söylemedin.
İkincisi 9000 serisi ve 5000 serisi tanıtıldığı anda 7700XT eski nesil oldu.
Üçüncüsü 700 fps demiş diyorsun ya hani benim mesajımdan önce mi demiş bunu?
Dördüncüsü birkaç bilgi dediğin hiçbir şey bilmemekten çok daha iyidir. Ayrıca bir daha tanımadığın insanlara safsata falan gibi kelimeler kullanma, internetin sana sağladığı anonimlik bir yere kadar. Daha fazla zaman kaybı yaratmadan yol al, iyi forumlar.

Hocam oyuncu PC kuracağım FPS beklentim Valorant'ta 700 800 FPS bulan CS'de 300 filan cyperpunkda filan 200 FPS filan
2K yeterli olacaktır benim için yeni nesil kart beklemicem çözünürlük bilmiyorum ama geniş bir çözünürlük için nvidiamı önerirsiniz bilemem.

Hocam bu önerdiğiniz sistem gayet güzel ama ben RAM yükseltedebilirim o yüzden 4 yuvası anakart olursa daha iyi olur.
Hocam o halde 7800x3d ve 9800x3d işlemci fiyatlarını hatta satıcıların bankalar ile olan kampanyalarını vs takip etmek karlı olacaktır. Rekabetçi oyunlar için fiyat performans anlamında iyi olur. Ekran kartı tarafında önerim Nvidia alman. Ama biraz bekle fiyatları gör öyle hareket et derim. Ram ve anakart için eve gittiğimde öneriler yapabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı