50.000-65.000 TL'ye sistem toplama önerisi

Bütçe
50-65k

Kuzeyk.2321

Femtopat
Daha fazla  
Sistem tavsiyesi verecek olanlar için bütçem 50k ve biraz üstü ama toplama tavsiyesi verecekler için bütçem 60-65k olabilir. Çünkü parçaları teker teker alacağım. İşlemci AMD ekran kartı Intel dışında fark etmez kasa Lian Li O11 gibi modeller olursa çok iyi olur. SSD 1 TB bana yeterlidir. Bunun dışında size bıraktım.

Son düzenleyen: Moderatör:

GAMING-DUAL7800XT / AMD Ryzen 5 7500F MPK / ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi 32 GB RAM'e yükseltip, işlemci soğutucusunuda seçip, 1 TB'ya yükseltilebilip 42 bin lira gibi olabilir.

Islemci olarak Ryzen 5 5500 veya 5600 tercih edebilirsiniz. Anakarta da Gigabyte B550 Gaming X V2 oneririm, kendim de kullaniyorum ve oldukca memnunum. Sahsen kendim siyah donanimli ve beyaz ledli fanlar ile bir kasa topladim ve bu anakart sipsiyah oldugu icin harika gidiyor. Islemci olarak dedigim R5 5500 veya 5600 tercih ederseniz Corsair Vengeance CL16 RAMlerden dusunebilirsiniz. Sahsen ben baya aradim ve bulabildigim en guvenilir secenek Corsair Vengeance RAMler idi. R5 5500 ve 5600 icin dusuk CAS gecikmeli RAMler oneriliyor (CL14 veya 16 gibi). SSD'de ise daha iyi oneriler yapabilecek arkadaslarin oldugnu dusunuyorum ama ben sahsen su an kendim kullandigim Crucial P3 Plus'tan F/P konusunda memnunum. Ekran kartini da RTX 4000 serisinden tercih edebilirsiniz, eger DLSS gibi ozellikleri kullanmak istiyorsaniz.

O fiyat bandında ddr4 sistem çok da mantıklı olmaz kendiniz toplamanız en mantıklısı.

Hocam Ryzen 5500, 5600'ler 4070, 4060 Ti'ler için çok zayıf kalır. Tamamen DDR5 sistem kurmak daha mantıklı bence.

GAMING-DUAL7800XT / AMD Ryzen 5 7500F MPK / ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi 32 GB RAM'e yükseltip, işlemci soğutucusunuda seçip, 1 TB'ya yükseltilebilip 42 bin lira gibi olab

O fiyat bandında ddr4 sistem çok da mantıklı olmaz kendiniz toplamanız en mantıklısı.
5 6 gündür 60kya sistem toplamaya çalışıyorum. Hazır almak istesem kasa, ram, SSD, PSU gibi bileşenler kalitesiz seçilmiş oluyor. Şuan en mantıklısı toplama gibi geldi

5 6 gündür 60kya sistem toplamaya çalışıyorum. Hazır almak istesem kasa, RAM, SSD, PSU gibi bileşenler kalitesiz seçilmiş oluyor. Şu an en mantıklısı toplama gibi geldi.

Hocam en yakın mağazaya gidip oradan toplayabilirsiniz, oradaki görevliler size yardımcı olur.

Hocam en yakın mağazaya gidip oradan toplayabilirsiniz, oradaki görevliler size yardımcı olur.
İzmirde bir vatana gitmiştim tıpkı dediğiniz gibi düşündüm ama görevliler direkt bana vatan sitesindeki sistemlerin özelliklerini saydı. Hiç güvenilir gelmedi açıkçası vatandaki çoğu sistemde anakart vs parçalarından kısılmış sistemler gibi.

Kendim topladigim bir sistem var isterseniz atabilirim belki değerlendirebilecek biri vardır

Hocam Ryzen 5500, 5600'ler 4070, 4060 Ti'ler için çok zayıf kalır. Tamamen DDR5 sistem kurmak daha mantıklı bence.
Bana R5 5500 yetiyor acikcasi. Hatta RAM, anakart ve islemcisi benimle ayni olan bir arkadasim R5 5500 kullanarak RTX 4060 Ti ile 4070 Ti besliyor.

Atabilirsiniz hocam değerlendiririz ben şuanda başka konudaki bir arkadaşa daha sistem topluyorum size de onu öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…