50.000 TL civarı laptop önerisi

Bütçe
50.000
ASUS ROG G16 cihazı kendim kullanıyorum, iyi indirime düşmüş fakat hala daha iyi cihazlar var. Attığım Acer Predator Helios cihazı tercih edebilirsiniz, panel ve işlemci bir tık daha iyi olsun diyorsanız Slayer 4'ü alabilirsiniz. Bütçeyi iyice zorlayıp Slayer R9T cihazı almanız çok daha iyi olur fakat.

@804177 @muratscd

Teşekkürler hocam bakalım arkadaşım kabul ederse gamegaraj parçaları çok iyi gibi

@804177 @muratscd

Hocam tekrar rahatsız ediyorum, internette acer ile ilgili kapanma sorunlarından falan bahsedilmiş bu konuyla alakalı bir bilginiz var mı ?

55.000 TL ye kadar araştırma içersindeyim halen

Bu ürün için fikrinizi alabilir miyim ?

Son düzenleme:
Acer Nitro 16 AN16-42-R8NQ alabilirsin hepsi buradada 49.999 TL 32gb ram 1tb SSD versiyonu 54k

Bunda kronik sorun olmaz diyebilirim amcam kullanıyor.
Acer v15 te evet bildiğim kadarıyla ısınma kronik sorunu olur.

Hp victusun bazı serilerinde hall sensörü sorunu var ama bunda yok diye biliyorum. Hem birde bir rehber paylaşayım.

Son düzenleme:

Hocam bu modeli buldum bayağı da beğenilmiş ikisini kıyaslarsak hangisi mantıklı plur sizce?

Birkaç gün önce Hp omen 17 siparişi verdim 55e. İçinde ryzen9 8945hs ve 4060 var. Soğutma konusunda epey başarılı. Saf performans için değil de biraz uzun vadede beni götürsün diye tercih ettim mutlaka o fiyata daha üst performans alacağın modeller de vardır. HWinfo programında PL1 ve PL2 değerleri 65w olarak yazıyor ikisinin de aynı olması bana tuhaf geldi. Balanced modda işlemci normal 45w performansına geri dönüyor. Fanlar gayet sessiz ve R23 Testinde işlemci 17k puan alırken (ideal değeri) ortalama 78 derece civarında çalıştı ve en fazla 81e çıktı. Dün yüksek ayarlarda BF1 oynarken ve yayın yaparken sistem epey bi rahattı neredeyse 70-75 derece sıcaklıklarda gayet rahat bi deneyim yaşadım.

Ayrıca laptoplarda tercih edeceğin ekran kartına da dikkat et, ucuza yüksek model bi ekran kartı ve işlemci alırken soğutmasının iyi olduğundan da emin olman lazım çünkü az önce bahsettiğim omen 17 laptopun 4060 vs 4070li versiyonunda yaklaşık 5-10 derece daha fazla sıcaklık görülüyor. Ayrıca laptop için intel marka işlemciler amd'ye kıyasla daha fazla ısınıyor. Bazı modeller (özellikle intel işlemcili olanlar) ısınma sorununu çözmek için işlemciyi 45 veya 55w gibi bi değere sabitliyor bu da performanstan baya bi kısabiliyor. Ryzen zaten daha az watt çekiyor o yüzden ben bendeki bu watt değeri konusunda bir sıkıntı yaşamadım ama intel alacaksan bu 45ler epey bi düşük kalır. Alacağın modeli epey iyi araştırmanı tavsiye ederim çünkü hiç tahmin etmeyeceğin bi yerden saçma sapan bi kusur çıkabiliyor. HP victus modellerinde hall sensör sıkıntısı çok çıkıyormuş bu sıkıntı omen 17 serisi ile bitti diye duymuştum ama emin değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…