50.000 TL oyun ve render için sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
60000

ranxiee

Hectopat
Daha fazla  
Elimde şöyle bir sistem var (henüz almadım, almayı düşünüyorum). Eksik yanlarını ve daha iyi önerilerinizi bekliyorum.

RTX 3070 Ti ekran kartı.
Ryzen 7 5800X işlemci
ASUS TUF Gaming X570-Plus (Wi-Fi) AM4 anakart
Corsair cMW32GX4M4D3600C18 Vengeance RGB Pro 32 GB (4x8) DDR4 3600MHz CL18-22-22-42 siyah RGB RAM
Corsair RM850 850W 80+ Gold modüler PSU CP-9020196-EU
Samsung 970 EVO Plus NVMe 500GB (2 tane)
Samsung 870 EVO 500GB 560MB-530MB/s SATA 2.5" SSD (MZ-77E500bw)
Cooler Master Master Case H500 ARGB 1x120mm, 2x200mm fanlı, mesh&akrilik ön panel, tempered glass midtower kasa (MCM-H500-IGNN-S02)
SilverStone PF360 ARGB sıvı soğutma.
Ayrıca bir monitör + klavye fare önerisi fena olmaz (klavye beyaz renk ve RGB olmasa da olur)

Not: Bu sistemi hem oyun hem de böyle edit vs için kullanmayı düşünüyorum ama edit süresi önemli değil. Render için ekran kartı değişmem, daha iyi oyun performansı önemli benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
O paraya DDR5 sistem 4070Ti alabilirsiniz.
Burası 23 bin TL. Ekran kartı olarak 4070Ti alabilirsin.
Toplamda 45.200 TL ediyor. Bahsettiğin kasa vatanda 4.000 TL sanırım. 49.200 TL ediyor bu parçalar.

Render için 7700X seçebilirsin. Böylece fiyat 51.000 TL olur ama. Geriye monitör, klavye ve fare için 9000 TL kalıyor.

Fiyatına göre kötü bir sistem olmuş.

Bu parçalar yaklaşık 55-56 bin yapıyor. Biraz fazla derseniz işlemciyi 7700, anakartı B650M DS3H yapabilirsiniz. Monitör olarak da bunu alabilirsiniz.

Hocam ben bütçesinin 50.000 ulaşabileceği maks paranın da 60.000 olduğunu varsayarak önerdim. Sizin önerdikleriniz 65K falan tutuyor. Güzel bir klavye ve mouse alsa 70 bine yakın oluyor. Siz zaten benim dediğime + 2K işlemci + 6K ekran kartı eklemişsiniz. Ayrıca kişi almak istediği kasayı belirtmiş ve ben onu 4K üzerinden hesapladım. Siz de 2.300'e bir kasa eklemişsiniz. Kısaca benim sistemim fiyatına göre kötü bir sistem değil de sizin önerdiğiniz zaten benim önerdiğim sistem üzerine gereken para konup önerilmiş bir sistem. Aynı fiyat bandında bir şey önerseniz eyvallah kötü önermişim derim.

Tabi burada kullanıcının memnuniyeti önemli olan. Ben o parayı da öderim derse sizin sisteminiz tabiki daha güçlü orası tartışılmaz çünkü araya 10K koyulmuş.

Fiyatına göre kötü bir sistem olmuş.

Bu parçalar yaklaşık 55-56 bin yapıyor. Biraz fazla derseniz işlemciyi 7700, anakartı B650M DS3H yapabilirsiniz. Monitör olarak da bunu alabilirsiniz.
bu sistemi beğendim. klavye farede önerebilirmisin?

Hocam ben bütçesinin 50.000 ulaşabileceği maks paranın da 60.000 olduğunu varsayarak önerdim. Sizin önerdikleriniz 65K falan tutuyor. Güzel bir klavye ve mouse alsa 70 bine yakın oluyor. Siz zaten benim dediğime + 2K işlemci + 6K ekran kartı eklemişsiniz. Ayrıca kişi almak istediği kasayı belirtmiş ve ben onu 4K üzerinden hesapladım. Siz de 2.300'e bir kasa eklemişsiniz. Kısaca benim sistemim fiyatına göre kötü bir sistem değil de sizin önerdiğiniz zaten benim önerdiğim sistem üzerine gereken para konup önerilmiş bir sistem. Aynı fiyat bandında bir şey önerseniz eyvallah kötü önermişim derim.

Tabi burada kullanıcının memnuniyeti önemli olan. Ben o parayı da öderim derse sizin sisteminiz tabiki daha güçlü orası tartışılmaz çünkü araya 10K koyulmuş.
Araya yazdığımı görmedin galiba. Fiyat pahalı gelirse 7700 ve DS3h ile değiştirerek fiyatı düşürebilirsin dedim. Bu iki parça 3000 lira daha ucuz. Monitör ile ucu ucuna 60 bin oluyor. Böylece sadece klavye ve fare kalıyor. Klavye ve fareyi başta ucuz alıp, sonra daha iyisini alabilir. Sistemi başta iyi toplamak en önemlisi.
Ayrıca illa bu kasa olacak diye bir şey belirtmemiş. Önerilere açığım demiş. O kasanın o fiyatı hak eden bir özelliği yok. Benzer hava akışı olan daha ucuz bir kasa önerdim bu yüzden.

bu sistemi beğendim. klavye farede önerebilirmisin?
Bu klavyeler TKL ama alınabilecek en iyi beyaz mekanik klavyelerden. Tam boy beyaz renkli kaliteli bir klavye şu anda bulamadım. Siyah renkli olur dersen alttakini alabilirsin.

Son düzenleme:
Araya yazdığımı görmedin galiba. Fiyat pahalı gelirse 7700 ve DS3h ile değiştirerek fiyatı düşürebilirsin dedim. Bu iki parça 3000 lira daha ucuz. Monitör ile ucu ucuna 60 bin oluyor. Böylece sadece klavye ve fare kalıyor. Klavye ve fareyi başta ucuz alıp, sonra daha iyisini alabilir. Sistemi başta iyi toplamak en önemlisi.
Ayrıca illa bu kasa olacak diye bir şey belirtmemiş. Önerilere açığım demiş. O kasanın o fiyatı hak eden bir özelliği yok. Benzer hava akışı olan daha ucuz bir kasa önerdim bu yüzden.

Bu klavyeler TKL ama alınabilecek en iyi beyaz mekanik klavyelerden. Tam boy beyaz renkli kaliteli bir klavye şu anda bulamadım. Siyah renkli olur dersen alttakini alabilirsin.
tamamdır güzel teşekkür ederim :) sunduğunuz şeyleri kendi yaptığımla değiştireceğim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı