Hemen hemen bütün parçaları güncellemesi gerekecek kullanıcının. Dediğiniz gibi hocam güncelleme imkanı var ise şimdilik 4070 ti super bütçeye sığması için olabilir. 4070 ti super dediğimiz ekran kartı 4k çözünürlükte iş yapan bir kart çünkü.
4070 Ti Super için 16 GB RAM yetersiz olduğunu düşünüyorum hocam artık oyunlar yüksek çözünürlük ve ayarda 32 GB RAM istemeye başladılar. Anakartta aynı şekilde düşük. SSD de çok yüksek hızda değil. 4070 Ti Super bütçeye sığsın diye diğer parçalardan fazla kısmak bana çok mantıklı gelmiyor tercih kullanıcının.
Hocam çok haklısınız 16 GB yetersiz kalacaktır Rust oynayacağım artık FPS düşmesi yemek istemiyorum bu yüzden en az 32 GB RAM olması benim için en önemli şey diyebiliriz aklınızda bir sistem varsa atın bu gerçekten iyi olur.
Hocam çok haklısınız 16 GB yetersiz kalacaktır Rust oynayacağım artık FPS düşmesi yemek istemiyorum bu yüzden en az 32 GB RAM olması benim için en önemli şey diyebiliriz aklınızda bir sistem varsa atın bu gerçekten iyi olur.
İşlemci: ryzen 5 7500f
Ekran kartı: 4070super
Anakart: msı pro b650-s wifi
Ram: xpg lancer 32gb (2x16) 6000mhz cl30
Ssd: Kingston renegade 1tb
Psu: FSP 750w
Sıvı soğutma ve kasa: sizin bu konuda isteklerinizi ve tercihlerinizi bilmiyorum. (Sessiz mi olsun fanlar büyük mü olsun hızlı mı dönsün ışıklı mı olsun kasa akvaryum mu olsun vb.) O sebeple siz araştırıp kendi isteklerinize göre tercih yaparsanız daha sağlıklı olur.
Söylediğim parçalar bu bütçede en dengeli ve kaliteli parçalar. Özellikle rami çok iyi. AMD sweet point açıklaması 6000mhz uclk:mclk 1:1 oran için. Anakartta bu fiyatlarda en beğendiğim diyebilirim. PSU da FSP yi çok tutarım. Ssd ise tam bir f/p canavarı.
İşlemci: Ryzen 5 7500F.
Ekran kartı: RTX 4070 Super.
Anakart: MSI Pro B650-S Wi-Fi
RAM: XPG Lancer 32 GB (2x16) 6000MHz CL30.
SSD: Kingston Renegade 1TB.
PSU: FSP 750W.
Sıvı soğutma ve kasa: Sizin bu konuda isteklerinizi ve tercihlerinizi bilmiyorum. (sessiz mi olsun fanlar büyük mü olsun hızlı mı dönsün ışıklı mı olsun kasa akvaryum mu olsun vb.) O sebeple siz araştırıp kendi isteklerinize göre tercih yaparsanız daha sağlıklı olur.
Söylediğim parçalar bu bütçede en dengeli ve kaliteli parçalar. Özellikle RAM'i çok iyi. AMD sweet point açıklaması 6000MHz uclk: Mclk 1:1 oran için. Anakartta bu fiyatlarda en beğendiğim diyebilirim. PSU da FSP'yi çok tutarım. SSD ise tam bir F/P canavarı.
İşlemci: Ryzen 5 7500F.
Ekran kartı: RTX 4070 Super.
Anakart: MSI Pro B650-S Wi-Fi
RAM: XPG Lancer 32 GB (2x16) 6000MHz CL30.
SSD: Kingston Renegade 1TB.
PSU: FSP 750W.
Sıvı soğutma ve kasa: Sizin bu konuda isteklerinizi ve tercihlerinizi bilmiyorum. (sessiz mi olsun fanlar büyük mü olsun hızlı mı dönsün ışıklı mı olsun kasa akvaryum mu olsun vb.) O sebeple siz araştırıp kendi isteklerinize göre tercih yaparsanız daha sağlıklı olur.
Söylediğim parçalar bu bütçede en dengeli ve kaliteli parçalar. Özellikle RAM'i çok iyi. AMD sweet point açıklaması 6000MHz uclk: Mclk 1:1 oran için. Anakartta bu fiyatlarda en beğendiğim diyebilirim. PSU da FSP'yi çok tutarım. SSD ise tam bir F/P canavarı.
Ek olarak bir şey sormak isterim 3 ay önce bir sistem aldım PC hocasının 19kya DDR5 RX7600 sistemini hangi oyuna girersem gireyim kendini kapatıyor sadece LoL'de kapanmıyor bunu nasıl çözebilirim?
ne 16gb'mış arkadaş. İleride 1 tane daha ram almak çok mu zor? Attığım sistemin tüm parçaları gayet iyi. Bir de kötü parçalar diye yorum gelmiş. İnsanlar gördüğünü algılayamıyor galiba.
Ek olarak bir şey sormak isterim 3 ay önce bir sistem aldım PC hocasının 19kya DDR5 RX7600 sistemini hangi oyuna girersem gireyim kendini kapatıyor sadece LoL'de kapanmıyor bunu nasıl çözebilirim?
Hocam ekran kartı ya da işlemci çok yüksek sıcaklıklara ulaşıyor olabilir. Sıcaklık değerlerinizi kontrol edin ve oyunlarda FPS sabitlemeyi deneyin. Sorununuzla alakalı konu açarsanız değerli hocalarım yardımcı olacaklardır.
Ne 16 GB'mış arkadaş. İleride 1 tane daha RAM almak çok mu zor? Attığım sistemin tüm parçaları gayet iyi. Bir de kötü parçalar diye yorum gelmiş. İnsanlar gördüğünü algılayamıyor galiba.