50.000 TL'ye 12 ay taksitli sistem önerisi

Bütçe
50000

0Emiru

Zeptopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop i5 1300h 3050ti 16gb 3200mhz 2x 512gb m2ssd
Meslek
Oparatör
İnce hesap ve İtopya üzerinden 50k sistem toplamak istiyorum çünkü taksitli alacağım 12 ay, önerileriniz var mıdır? Ben 2 tane topladım.
Sadece kasa olacak.

Dosya Ekleri

• pc.pdf
    174,2 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleyen: Moderatör:
@shockedblackguy arkadaşıma katılıyorum 7800x3D yanına 4060 bence de çok dengesiz. CPU odaklı bir iş yapmıyorsanız işlemci tarafını R5 7600 gibi bir CPU'ya çekip ekran kartını yükseltebilirsiniz. 4060'lı bir sistem için 52000TL bana biraz pahalı geldi açıkçası.

Evet biraz pahalı oynadığım oyunlar FPS türü CS Valorant gibi oyunlar bu sebeple bu işlemciyi seçtim ekran kartı 4070 düşünüyordum ama pahalıya kaçıyor bu sefer de işlemci olarak
R7 5700x3D düşündüm bu sefer 4070 alabiliyorum. Sizce hangisi daha makul.

Kesinlikle R7 5700X3D! Aradaki fiyat farkı muazzam. Fiyat/FPS bakacak olursanız 5800X3D'ye yönelmek, hele ki bilgisayarda 4060 varken bence mantıklı değil.

Online oyun oynayacaksanız ekran kartının saf gücü sizin için önem arz edebilir. İşlemciden çıkacak bütçe ile RX7700XT gibi bir karta da yükseltebilirsiniz. Ekonomik açıdan fazla zorlamamış olur. NVidia kullanmak isterseniz yine dengi 4070 olacaktır ki onun için de cüzdanı biraz daha açmak gerekebilir.

Sistemi İtopya veya İncehesap üzerinden toplayacağım önerebileceğin hazır sistem varsa oda olabilir. Sonuçta taksitli alacağım.

Sistemi İtopya veya İncehesap üzerinden toplayacağım önerebileceğin hazır sistem varsa oda olabilir. Sonuçta taksitli alacağım.
itopya ve incehesap'a sınırlı kalmak zorunda değilsiniz hepsiburada ve benzeri sitelerde de taksitle parça alınabiliyor. Geçen gün kendime topladığım sistem şu şekildeydi;

Ben sistem beyaz olsun diye ekstra kastım ve parçaların çoğunu farklı sitelerden aldım. Bana maliyeti 52-53K falan oldu. Kasa ile SSD'yi almadım, diğer parçalar yolda. Anakart ve işlemciye peşin fiyatına 6 taksit uyguladık. RAM'lere 9 taksit uyguladık. Ekran kartını 3'e böldük. Ödemesi rahat olacak. Kredi kartı dönünce de kasayı alacağım.

Bazı parçaları arttırıp azaltıp değiştirip kendinize uyarlayabilirsiniz. Beğenmediğiniz, pahalı gelen parçalar da olacaktır. Onlar ada zevkten öyle seçildi. Kendinize göre çıkartabilirsiniz.

NVIDIA yerine AMD seçersem bu şekilde oluyor daha uygun gibi.

Dosya Ekleri

• 1730145904655.png
    153,3 KB · Görüntüleme: 57
NVIDIA yerine AMD seçersem bu şekilde oluyor daha uygun gibi.
Bütçeniz yetiyor gibi geldiği için ufak bir ekleme yapacağım; az bir fark ile RX7800XT alabiliyorsunuz. 50k altında kalıyor olması lazım. Bir de öyle bakın isterseniz.

Zaten FPS türü oyunlarda gecikme oluşturacağı için 4000 serisinin teknolojileri kullanılmıyor. Saf kas gücü en iyisi bu tür oyunlarda, saf güçte de AMD önde. Mesela ben 4060TI sahibiyim, Cyberpunk'ta DLSS FG açınca (DLAA+FG) 10ms civarlarında olan gecikme 25'lere kadar çıkıyor. Çok hafif bir input lag oluyor ama RTX kapalı her şey ultra ayarlarda +50 bazı yerlerde ise 60 70FPS kazanıyorum. Ama rekabetçi oyunlarda mesela COD MW3, burada açamam gecikmeyi arttırdığı için. CS'de de zaten bu teknolojiler yok. Ama çoğu testte zaten AMD fiyatına göre Nvidia'yı ezip geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…