50.000 TL'ye AutoCAD ve SolidWorks için sistem önerisi

Bütçe
50000

Fuat08

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Sayın Technopat sakinleri, yeni bir PC toplamak istiyorum. Kararsız kaldığım ve bilmediğim konular var. O yüzden yardımlarınızı talep ediyorum.
Öncelikle RGB olsun, gösteriş olsun şekil olsun vs. benim için önemli değil.
Marka ve model vs. takıntım da yok.
Bütçemi zorlayarak olabildiğince üst seviye uzun yıllar beni idare edecek bir PC düşünüyorum. Bu nedenle öncelikle ekran kartı için 4090 bütçem kesinlikle yetmiyor. Dolayısısıyla 4080 düşünüyorum. 7900 XTX aklımı kurcalıyor. Fiyatı daha makul. Bunlara gerek yok örneğin 3070 Ti al da diyebilirsiniz. Öneriniz ne olabilir?
Bu iki kart için darboğaz olmamasi için minimum gerekli işlemci ne olmalıdır?
HyperX Cloud 2 kulaklık kullandım daha önce. Bu kulaklığı kullan ciddi fark var dediğiniz bir kulaklık var mı? (Aynı fiyat bandında.)
Son olarak bilgisayarımi %60 PUBG oynamak için kullanıyorum. Mesleki olarak da AutoCAD ve SolidWorks kullanıyorum. Diğer oyunları da arada oynuyorum. 2K monitörde görüntü de ciddi fark oluyor mu? Oluyorsa 2K yoksa 1080p ve en az 165 Hz IPS panel monitör önerisi rica ediyorum.
Bütçe sınırım yok lakin çok fazla para da vermek istemiyorum. Ferrari'ye değil de Passat'a binmek yeterli diyebilirim.

Kesinlikle o bütçede 2K altına inmeyin. 4080'li bir sistem kurmanızı öneririm. 50K'nın üstüne çıkarsınız ama değer.

Peki bu iki ekran kartlari için seçeceğim işlemci en az hangi seri olmali amd veya intel farketmez. Veya ideal işlemci hangisi olabilir ?

Bunlar 48-49K yapıyor. Normalde 7900 XTX önerirdim ama Solidworks’den dolayı Nvidia daha iyi olur. AutoCad’de Amd problem olmazdı, oyunda da 7900 XTX bir tık daha güçlü bir kart ama dediğim gibi solidworks’te nvidia açık ara daha iyi.

Aşırı solidworks kullanmıyorum ayda 1 veya 2 kez ihtiyaç oluyor. Sanırım 79000 xtx te işimi görür. Linkteki 4080 ekran kartı ile https://www.akakce.com/ekran-karti/...cb9-384-bit-gddr6-24-gb-fiyati,186443737.html linkteki kart arasinda 2600 lira fark var. Diğer modellerde fark daha fazla gainward soru işareti olabilir mi diye şüphe oluşuyor kafamda. Xfx in merc serisi ideal bir seri diye gördüm forumlarda. En uygun fiyatlı bu serinin olmasi insani satin al butonuna çağıriyor.

XFX serisi iyidir. 7900 XTX alın o zaman.

Xfx merx 7900 xt cepte karar verdim. Ryzen 5 7600 de okey. Bütçe el verirse 7600 x olabilir. Sanirim x serileri bir tık daha iyi. Sıvı soğutma kesinlikle almali miyim. Rgb vs olmayan (daha uygun fiyatli olabilmesi adina) ama soğutma işini iyi yapan fp bir ürün var mıdir acaba ?
Daha önce viewsonic xg2405 in ilk çikan serisini kullandim 1 ms 144 hz. Sanki daha iyi olabilir diye bas bas bağırıyordu görüntü.
2 k monitörlere geçmeyi düsünuyorum. F/p ürünü olabilir veya az daha kalite ağirlikli birsey olabilir. Bir sorum da 2k monitörler çözünürlüğü 1080 p ye düsürüp kullanilabilir mi. (Tamamen merak.)

Amd ryzen 5 7600 x 5700 tl
Cooler master ml 240 v2 2250tl
Palit 4080 gaming pro 28500 tl
Asrock b650 pg lightning 5750tl
Xpg lancer 2x16 gb 5200 mhz cl38 ram 2400tl
Xpg pro series 512 gb ssd 960 tl
Phanteks p360a 2040tl
Kasa için phanteks fan 120 mm 110 tl
Thermaltake 850w 80+gold tam modüler 3020 tl
Bu sistem için 2k monitör eksik kaldi sadece. Bu monitörü al arkana bakma denilebilecek oneriniz olabilir mi acaba butçeyi zorladiğım için 10 k ayirabilirim duruma gore ufak oynama olabilir.

Yardimlariniz için tesekkur ederim 7.700tl ye asus tuf gaming vg27aqz monitör siparişi verdim konu kapanabilir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…