Trendyol yorumunuz için teşekkürler aklımda bulunduracağım fakat ülke ile çözünürlük bağlantısını anlayamadımtrendyoldaki ramler genelde ikinci el paketlenmiş oluyor hocam. gidip bayiden almanızı tavsiye ederim. ayrıca bu sistem eğer türkiyede yaşıyorsanız yada yayıncı değilseniz pek gerekli değil. 4k yerine 2k oynayıp 3060a yönelebilirsiniz.
RAM olarak 32 GB almayı ben de gereksiz buluyorum şimdilik ama ileride yetersiz kaldığını hissettiğimde ekstra ram takabilirim sonuçta. Sağolun yorumunuz içinSistem güzel hocam sadece RAM olarak bunu almaya çalışın bence:
Kingston FURY BEAST 32GB 5200MHZ DDR5 CL40 DIMM (KIT OF 2) BLACK-PC-KF552C40BBK2-32 : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Kingston FURY BEAST 32GB 5200MHZ DDR5 CL40 DIMM (KIT OF 2) BLACK-PC-KF552C40BBK2-32 : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Emeğinize teşekkür ederim fakat sıkıntılar var. 6900 XT 3900'e göre FPS ve Benchmark testlerinde ortalama %28 daha geride. Önerdiğiniz Monitör 4k yı geçtim 2k bile değil. Topladığınız sistemin toplam fiyatı 48.600 TL, 400 TL kar ettirip grafik kartından %30'a yakın performans kaybettirip böyle bi sistemde HD oyun oynattınız banaGigabyte RX 6900 XT GAMING OC 16G GV-R69XTGAMING OC-16GD 256 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (16500)
https://www.hepsiburada.com/amd-ryz...5nm-islemci-100-100000591wof-p-HBCV00002Z6HF1 (8300TL)
Kingston Fury Beast 64 GB (2x32) 5200 MHz DDR5 CL40 KF552C40BBK2/64 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (6500TL)
Kingston 1 TB KC3000 SKC3000S/1024G M.2 PCI-Express 4.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (2000TL)
Corsair 750 W Icue 4000X CC-9020133-EU ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (3900TL)
https://www.amazon.com.tr/dp/B0896G...g=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR (5800TL)
Asus TUF Gaming VG258QM 24.5" 0.5ms Full HD G-Sync Pivot Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (5600TL)
3090'dan daha iyi performans verebilecek bir sistem.Hem bütçenizin altında hem de 3090'dan daha performanslı.
Trendyol yorumunuz için teşekkürler aklımda bulunduracağım fakat ülke ile çözünürlük bağlantısını anlayamadım
RAM olarak 32 GB almayı ben de gereksiz buluyorum şimdilik ama ileride yetersiz kaldığını hissettiğimde ekstra ram takabilirim sonuçta. Sağolun yorumunuz için
Emeğinize teşekkür ederim fakat sıkıntılar var. 6900 XT 3900'e göre FPS ve Benchmark testlerinde ortalama %28 daha geride. Önerdiğiniz Monitör 4k yı geçtim 2k bile değil. Topladığınız sistemin toplam fiyatı 48.600 TL, 400 TL kar ettirip grafik kartından %30'a yakın performans kaybettirip böyle bi sistemde HD oyun oynattınız banaBir de önerdiğiniz RAM'ler DDR5, işlemci soketi AM5 fakat önerdiğiniz anakart ise AM4 ve DDR4 uyumlu ona dikkat etmenizi öneririm.
Konu FPS olunca evet 6900 XT yaklaşıyor 3090'a ama 4k bir monitörde izlerseniz videoyu arada gözle görülür kalite farkı olduğunu hissediyorsunuz. Fakat söylemeden geçemeyeceğim tabi 6900XT yakın FPS'leri 100 Watt tasarrufla veriyor bu da uzun vadede faturada avantaj sağlar. Bakalım alacağım sırada iyi bir ikinci el bulamazsam gerçekten f/p bakımından düşünülür. Sistemin geneline baktığımız zaman soğutucu önermemişsiniz benim düşündüğüm soğutucuyu koyduğumuz zaman toplam fiyat 57473 tl oluyor tabi anakartta WI-FI ve bluetooth alıcı olmadığı için yaklaşık 1000 tl de onlara masraf etmem gerekiyor. Sistemin artı olarak sayabileceğim tek özelliği RAM fakat 16 vs 32 kavgasını geçtim 64 GB RAM gerekli mi sizce bir oyun sistemine?
Monitör konusunda haklısınız.Dikkat etmemişim.
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyasıwww.itopya.com
Anakart'ı bu kart ile değiştirebilirsiniz.
700TL daha pahalıya geliyor ancak hem işlemci daha iyi hem RAM daha fazla.
Uygun bir monitör ile daha iyi ve gelecek için sorun çıkarmıyacak bir sistem toplayabilirsiniz.(Ekran kartının sıfır olduğunu da unutmayalım.)
Kasa Corsair'ın Corsair bu piyasadaki en kaliteli markalardan,herhangi bir sorunu olduğunu sanmıyorum.Konu FPS olunca evet 6900 XT yaklaşıyor 3090'a ama 4k bir monitörde izlerseniz videoyu arada gözle görülür kalite farkı olduğunu hissediyorsunuz. Fakat söylemeden geçemeyeceğim tabi 6900XT yakın FPS'leri 100 Watt tasarrufla veriyor bu da uzun vadede faturada avantaj sağlar. Bakalım alacağım sırada iyi bir ikinci el bulamazsam gerçekten f/p bakımından düşünülür. Sistemin geneline baktığımız zaman soğutucu önermemişsiniz benim düşündüğüm soğutucuyu koyduğumuz zaman toplam fiyat 53.000 tl oluyor tabi anakartta WI-FI ve bluetooth alıcı olmadığı için yaklaşık 1000 tl de onlara masraf etmem gerekiyor. Sistemin artı olarak sayabileceğim tek özelliği RAM fakat 16 vs 32 kavgasını geçtim 64 GB RAM gerekli mi sizce bir oyun sistemine?
16-32 karşılaştırmalarında bile arada 1 fps ya oynuyor ya oynamıyorken 64 sadece çoook geleceğe dönük kurulan bir sistem için faydalı olabilir 10 yıl sonrası için falan gibi öyle bir durumda da zaten her zaman ekstra ram eklettirebilirim.
Tavsiye ettiğiniz kasayı da ben bizzat kullanmasam da kronik fan sorunlu olduğunu duyuyorum. Bu bilgiler altında fazladan 4-5 bin tl harcamak çok mantıklı gelmiyor bana sizin görüşlerinizi de duymak isterim tabi ki.
Corsair'ı marka olarak çok sevsem de kasa konusunda Phanteks ve Lian Yi'nin yanına yaklaşamayacağını düşünüyorum, ek yorum olarak da A-RGB değil kasa zaten baştan kaybediyor. Önerdiğiniz üç kasa da ufak boyları sebebiyle çok sıkışık bir tasarım sunmakla birlikte 280mm radyatör desteklemiyor bile. Başta 54 bin tl yazsam da toplama yanlışı yapmışım düzelttim 57400 TL'ye geliyor. Dediğiniz gibi RAM'leri düşürürsem 55400 deriz düz hesap. 4K karşılaştırmalı videonuzu izledim parmak bastığım nokta verdikleri fps değerleri değil her bir karenin ışık ve texture kalitesi. Ekran kartı performansları sadece fps değerleriyle kıyaslanabilecek kadar basit değil.Kasa Corsair'ın Corsair bu piyasadaki en kaliteli markalardan,herhangi bir sorunu olduğunu sanmıyorum.
54000TL'ye geliyor diye yakınmışsınız ancak işlemciyi saymamışsınız.
Attığım sistemdeki işlemci yerine sizin attığınız işlemciyi aldığımız zaman 2900TL daha azalıyor.Ayrıca ''bence''64 GB RAM gayet önemli olmasına karşın 32 GB RAM kullanmak istiyorsanız da yine 2-3K bir ucuzlama geliyor.6900XT üzerinden topladığımız zaman sizin kullandığınız parçaları kullanırsak yine yakın bir fiyata denk geliyor.Ayrıca attığım video da 6900XT ile 3090'ın 4K karşılaştırmaları da vardı,1-2 FPS 3090,1-2 FPS 6900XT geçiyor.
Şurda yanlış yapmışsınız,7700X ile 7600X arasında herhangi bir fark yok ise düzenlediğim şekilde 7600 alabilirdiniz (?)Corsair'ı marka olarak çok sevsem de kasa konusunda Phanteks ve Lian Yi'nin yanına yaklaşamayacağını düşünüyorum, ek yorum olarak da A-RGB değil kasa zaten baştan kaybediyor. Önerdiğiniz üç kasa da ufak boyları sebebiyle çok sıkışık bir tasarım sunmakla birlikte 280mm radyatör desteklemiyor bile. Başta 54 bin tl yazsam da toplama yanlışı yapmışım düzelttim 57400 TL'ye geliyor. Dediğiniz gibi RAM'leri düşürürsem 55400 deriz düz hesap. 4K karşılaştırmalı videonuzu izledim parmak bastığım nokta verdikleri fps değerleri değil her bir karenin ışık ve texture kalitesi. Ekran kartı performansları sadece fps değerleriyle kıyaslanabilecek kadar basit değil.
İşlemciyi de artı olarak yazmadım çünkü gerçekten herhangi bir karşılaştırmasına bakarsanız 7600x ve 7700x arasındaki farkın oyun performansı olarak %1'in altında farkı olduğu görülüyor hatta reddit gibi platformlarda şaka malzemesi oldu bu durum.
Yani toparlamak gerekirse eksi olarak uyumsuz bir kasa artı olarak 32 GB ram ile 6 bin tl fiyat farkı var iki sistem arasında.
Neyse artık uzatmak çok muhim değil.RX 6900XT var iken büyük ihtimalle mining'li bir 2.El ekran kartı almanız zaten hata.Attığım kasa kullanılabilir olmasına karşın sizde bir ön yargı görüyorum.Önereceğim herşeye bir karşılık bulmaya çalışıyorsunuz.Şurda yanlış yapmışsınız,7700X ile 7600X arasında herhangi bir fark yok ise düzenlediğim şekilde 7600 alabilirdiniz (?)
Ayrıca kasa'nın herhangi bir sorun çıkarıcağını sanmıyorum.İtopya'ya bakabilirsiniz bu kasa ile 4080-i9 sistemlerin de toplandığını görebilirsiniz ?
Gigabyte RX 6900 XT GAMING OC 16G GV-R69XTGAMING OC-16GD 256 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (16500)
https://www.hepsiburada.com/amd-ryz...5nm-islemci-100-100000591wof-p-HBCV00002Z6HF1 (8300TL)
Kingston Fury Beast 64 GB (2x32) 5200 MHz DDR5 CL40 KF552C40BBK2/64 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (6500TL)
Kingston 1 TB KC3000 SKC3000S/1024G M.2 PCI-Express 4.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (2000TL)
Corsair 750 W Icue 4000X CC-9020133-EU ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (3900TL)
https://www.amazon.com.tr/dp/B0896G...g=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR (5800TL)
Asus TUF Gaming VG258QM 24.5" 0.5ms Full HD G-Sync Pivot Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (5600TL)
3090'dan daha iyi performans verebilecek bir sistem. Hem bütçenizin altında hem de 3090'dan daha performanslı.
Konu FPS olunca evet 6900 XT yaklaşıyor 3090'a ama 4K bir monitörde izlerseniz videoyu arada gözle görülür kalite farkı olduğunu hissediyorsunuz. Fakat söylemeden geçemeyeceğim tabii 6900XT yakın FPS'leri 100 watt tasarrufla veriyor bu da uzun vadede faturada avantaj sağlar. Bakalım alacağım sırada iyi bir ikinci el bulamazsam gerçekten F/P bakımından düşünülür. Sistemin geneline baktığımız zaman soğutucu önermemişsiniz benim düşündüğüm soğutucuyu koyduğumuz zaman toplam fiyat 57473 TL oluyor tabii anakartta Wi-Fi ve Bluetooth alıcı olmadığı için yaklaşık 1000 TL de onlara masraf etmem gerekiyor. Sistemin artı olarak sayabileceğim tek özelliği RAM fakat 16 vs 32 kavgasını geçtim 64 GB RAM gerekli mi sizce bir oyun sistemine?
16-32 karşılaştırmalarında bile arada 1 FPS ya oynuyor ya oynamıyorken 64 sadece çok geleceğe dönük kurulan bir sistem için faydalı olabilir 10 yıl sonrası için falan gibi öyle bir durumda da zaten her zaman ekstra RAM eklettirebilirim.
Tavsiye ettiğiniz kasayı da ben bizzat kullanmasam da kronik fan sorunlu olduğunu duyuyorum. Bu bilgiler altında fazladan 8-9 bin TL harcamak çok mantıklı gelmiyor bana sizin görüşlerinizi de duymak isterim tabii ki.
5600MHz RAM önerdim zaten ?64 GB RAM alınacağına 6000 MHz kaliteli RAM'ler alınır.
5600MHz RAM önerdim zaten?
Kusura bakmayın.5200 MHz giriş seviyesi RAM'ler önermişsiniz.