50.000 TL'ye sistem önerisi

BRK10

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayar alacağım. Kendim bir sistem topladım ama konuya çok hakim değilim o yüzden size danışmak istedim. Şu parça değişirse daha iyi olur dediğiniz parça var mı veya 50.000 TL bandında önerebileceğiniz başka sistem veya hazır sistem var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Vatan Bilgisayar'dan toplamamın sebebi peşin fiyatına taksit yapıyor olması ve ay sonuna kadar indirim varmış.
Bir de bu sistem için monitör önerir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü.jpg
    Ekran görüntüsü.jpg
    162,5 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayar alacağım. Kendim bir sistem topladım ama konuya çok hakim değilim o yüzden size danışmak istedim. Şu parça değişirse daha iyi olur dediğiniz parça var mı veya 50.000 TL bandında önerebileceğiniz başka sistem veya hazır sistem var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Vatan Bilgisayar'dan toplamamın sebebi peşin fiyatına taksit yapıyor olması ve ay sonuna kadar indirim varmış.
Bir de bu sistem için monitör önerir misiniz?
İntel tabanlı mı istiyorsunuz

İntel tabanlı mı istiyorsunuz
Evet aslında hep intel tabanlı bakmıştım

Hepsinin değişmesi lazım. Vade farkı koymuyor diye ederi 40K olan cihaza da 50K verilmez. Şuna bakıver.

İntel tabanlı baktığım için en uygun böyle bulmuştum. Gaming.gen'e baktım ama İntel tabanlı baktığım için orda da uygun bulamadım. Ondan dolayı bunu atmıştım birde vade koymadığını görünce cazip gelmişti. Piyasayı çok bilmediğimden ve gaming.gen'dede İntel tabanlı olanlar bu fiyatlarda olunca normal gelmişti o yüzden ederini çok tahmin edemedim. Amd tabanlı hiç düşünmemiştim Amd tabanlı almam daha mı iyi olur ?

Son düzenleme:
@BRK10 oyun odaklı gideceksen kesinlikle AMD al. Çünkü o soket daha 2-3 jenerasyon işlemci destekleyecek. İleride yalnızca yeni işlemci alıp taksan bile yükseltme yapmış olacaksın.
Evet, oyun oynamak için alacağım. Peşin alacak bütçem olmadığı için taksitli almam gerekiyor. Gamingte 3-4 taksit yapsam kabaca 4000 tl fark koyuyor. Size zahmet mümkünse Vatan Bilgisayarın Pc toplama bölümünde Amd sistem toplasınız orda ne kadara mal edebiliriz deneyebilir misiniz ? Vatan Pc'ye taktın diyeceksiniz ama olsun :)

@BRK10 kendin yapabilirsin. Sana attığın PC'nin parçalarına bak aynılarını ya da dengi olanları koy işte. Zaten anakart ve işlemci dışında aşağı yukarı aynılar.

İşlemciyi 7500F yap, anakartı ise A620 ya da B650 modellerinden seç. Yalnız soğutucu Power Boost, kasa Rampage falan seçme en çöp markalar.

@BRK10 kendin yapabilirsin. Sana attığın PC'nin parçalarına bak aynılarını ya da dengi olanları koy işte. Zaten anakart ve işlemci dışında aşağı yukarı aynılar.

İşlemciyi 7500F yap, anakartı ise A620 ya da B650 modellerinden seç. Yalnız soğutucu Power Boost, kasa Rampage falan seçme en çöp markalar.
Vatanda 7500f ondan sizden hazırlamanızı rica etmiştim aslında. Ryzen 5 7600 var en yakın yinede hazırlayıp attım bir kontrol eder misiniz ?

Soğutucu olarak bu olur mu ? AM5 olmuyor galiba anladığım

o olmuyorsa bunu buldum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-01-24.jpg
    Ekran görüntüsü 2024-01-24.jpg
    155,3 KB · Görüntüleme: 32

Technopat Haberler

Geri
Yukarı