Taklayigit

Femtopat
Katılım
10 Temmuz 2025
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopumu satıp masaüstü sistem toplamak istiyorum Max 50k bütçem var. En uygun F/P RTX 5070 32GB/1TB sistemi toplamak istiyorum, tercihen hazır sistem olursa benim için daha rahat olur ama her türlü öneriye açığım. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok araştırmadım fakat isteklerinize uygun bir sistem gibi duruyor. Anakart yükseltmesi, RAM'i daha düşük CL bir RAM ile değiştirme gibi yükseltmeler yapılabilir.
 

Evet güzelmiş sanırım istediğim her şeyi karşılar RAM'i CL36 6000MHz olanla değiştirip alabilirim ama anakart yükseltmesi sizce şart mı anakartı kötü bir anakart mı yoksa öyle kalsa da sıkıntı olmayacak bir anakart mı çünkü diğerlerini seçince fiyat farkı biraz fazlaymış bu kalsa sıkıntı olmayacaksa öyle kalsın diye düşündüm ne dersiniz?
 
7500F için kötü kalır diyemem ama 800 TL verip ASUS alırsanız en azından bir NVME daha takarsınız. Karar sizin yine de.
 
7500F için kötü kalır diyemem ama 800 TL verip ASUS alırsanız en azından bir NVMe daha takarsınız. Karar sizin yine de.

İşlemciyi 7600 seçmeyi düşünmüştüm aslında, bir de sanki BIOSTAR'ın da çift SSD yuvası vardı. Ayrıca ASUS'un USB girişlerinin çoğu 2.0 BIOSTAR'ınkilerin çoğu 3.2 diye biliyorum ekstradan bir de BIOSTAR'ın DP girişi de var o yüzden kararsız kaldım. Marka olarak baksam tabii ki ASUS'u seçerim ancak diğer farkları kafamı karıştırdı. Ama dediğiniz gibi BIOSTAR'ın tek SSD yuvası varsa ekstra SSD takabilmem için ASUS daha mantıklı gibi.
 
Evet, tek M.2 yuvası var Biostar anakartta. Ayrıca anakarttaki DP çok da işinize yaramaz APU kullanmayacaksınız sonuçta.
 
Evet, tek M.2 yuvası var BIOSTAR anakartta. Ayrıca anakarttaki DP çok da işinize yaramaz APU kullanmayacaksınız sonuçta.

Aslında DP olmasını isteme sebebim G-Sync FreeSync gibi teknolojilerin HDMI ile çalışmamasından dolayı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…