50-100 TL Arası Gamepad Tavsiyesi

Makaleler
3
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı olmaya çalışıyor.
Yaklaşık 1-2 hafta önce gamepad almaya karar verdim ve biraz araştırmaya başladım. Bu fiyat aralıklarında bulabildiğim 2 seçenek buldum(Tavsiye edilenler arasında) birisi XBOX 360 kablolu gamepad, diğeri ise Logitech F310' un gamepadi. Bu arada gamepadi bilgisayar için alacağım. Öncelikle aradığım özellik D-pad tuşlarının yumuşak ve dualshock3 gibi olması yani bu zamana kadar pek fazla gamepad kullanmadığım için çokta bilmiyorum açıkçası sadece internetten aldığım 10 TL' lik gamepad gibi tuşları sert olmasın okumamazlık yapmasın yeter.:) Onun dışında titreşim özelliği falan olsa olur ama olmazsa da çok önemli değil benim için. Önerilerinizi ve aranızda varsa kullananlarınızın özellikle DS3 ile karşılaştırarak yorumlarını bekliyorum.:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben F310 kullanıyorum. Gayet memnunum. Xbox 360 bana tuhaf geldiği için F310 aldım. :D

Bu zamana kadar sıkıntısını görmedim. Bugüne kadar oynadığım bütün oyunlarda kendisi ayarladı. Diğer ürünlerde var mı bilmiyorum ama bana göre gayet güzel. Tek bir eksiği var titreşimin olmaması. Bana göre lazımdı. Titreşim çok dert değilse onun dışında bir gıcırdama sorunu var. Çok nadir yaşadım. 10 saniye falan sürüyor. Çok nadir oluyor ve biraz rahatsız ediyor ama gıcırdama fazla uzun sürmüyor. Onun dışında bana göre bu fiyata alınabilecek en iyi üründür.

Son düzenleme:
Ben F310 kullanıyorum. Gayet memnunum. Xbox 360 bana tuhaf geldiği için F310 aldım. :D

Bu zamana kadar sıkıntısını görmedim. Bugüne kadar oynadığım bütün oyunlarda kendisi ayarladı. Diğer ürünlerde var mı bilmiyorum ama bana göre gayet güzel. Tek bir eksiği var titreşimin olmaması. Bana göre lazımdı. Titreşim çok dert değilse onun dışında bir gıcırdama sorunu var. Çok nadir yaşadım. 10 saniye falan sürüyor. Çok nadir oluyor ve biraz rahatsız ediyor ama gıcırdama fazla uzun sürmüyor. Onun dışında bana göre bu fiyata alınabilecek en iyi üründür.
Gıcırdamadan kastınız tam olarak nedir? İlk defa duydum da onun için pek anlayamadım kusura bakmayın.:) Birde çok merak ettiğim 2 şey var bu F310 hakkında birincisi D-pad kısmındaki tuşlar birleşik ya onun için mesela pes oynarken sağ alt çapraza gitmek istediğim zaman kolay bir şekilde basılıyor mu yoksa basması zor mu? İkinci merak ettiğimde tuşlarının sertliği nasıl? Yani daha önce kullandınız mı bilmiyorum ama eğer kullandıysanız DualShock 3 ile kıyaslarsanız hangisinin tuşları daha sert?

Daha önce kullanmadım. Fakat tuşların sertliği olarak nasıl anlatsam bilemedim. :)
Tuş sertliği olarak orta yani bana çok sert gelmedi. Analog için sert diyebilirim. Sert olması güzel çünkü bazen yavaş ilerlemeniz gerekiyor gayet işe yarıyor.
D-Pad dediğiniz gibi birleşik. Çapraz olarak çok kolay basılıyor. Fakat ben bunu alırken D-Pad için kalitesiz demişlerdi ama alakası yok gayet güzel. Elinizle hafif ittiğinizde sallanıyor ama herhangi bir sorunu yok. Kullanması kolay. Diğer yandan gıcırdama olayı sol analog için geçerli. Gıcırdaması var üstelik birde gıcırdama esnasında ileri geri yapınca beni çok huylandırıyor. Fakat uzun sürmüyor ve çok nadir oluyor. Dediğim gibi gıcırdama 10 saniye falan sürüyor. Bu sorun bana özelde olabilir. :D

En sevdiğim özelliği ise mode tuşu. Ona basınca D-Pad ile sol analog yer değiştiriyor. Yani D-pad artık analog, sol analog D-Pad görevi görüyor. Bunu çok kullanıyorum. :)
Birde alt tarafında X ve D olmak üzere iki seçenek mevcut. Aldığımda X tarafındaydı bende hiç ellemedim. Diğeri ne pek bir bilgim yok.
Birde elime oturuyor yani. Hiç rahatsız etmiyor. Saatlerce kullandım hiçbir rahatsızlık vermedi. Ürün gayet güzel. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Daha önce kullanmadım. Fakat tuşların sertliği olarak nasıl anlatsam bilemedim. :)
Tuş sertliği olarak orta yani bana çok sert gelmedi. Analog için sert diyebilirim. Sert olması güzel çünkü bazen yavaş ilerlemeniz gerekiyor gayet işe yarıyor.
D-Pad dediğiniz gibi birleşik. Çapraz olarak çok kolay basılıyor. Fakat ben bunu alırken D-Pad için kalitesiz demişlerdi ama alakası yok gayet güzel. Elinizle hafif ittiğinizde sallanıyor ama herhangi bir sorunu yok. Kullanması kolay. Diğer yandan gıcırdama olayı sol analog için geçerli. Gıcırdaması var üstelik birde gıcırdama esnasında ileri geri yapınca beni çok huylandırıyor. Fakat uzun sürmüyor ve çok nadir oluyor. Dediğim gibi gıcırdama 10 saniye falan sürüyor. Bu sorun bana özelde olabilir. :D

En sevdiğim özelliği ise mode tuşu. Ona basınca D-Pad ile sol analog yer değiştiriyor. Yani D-pad artık analog, sol analog D-Pad görevi görüyor. Bunu çok kullanıyorum. :)
Birde alt tarafında X ve D olmak üzere iki seçenek mevcut. Aldığımda X tarafındaydı bende hiç ellemedim. Diğeri ne pek bir bilgim yok.
Birde elime oturuyor yani. Hiç rahatsız etmiyor. Saatlerce kullandım hiçbir rahatsızlık vermedi. Ürün gayet güzel. Tavsiye ederim.
Gerçekten içimi rahatlattı sözleriniz bu gidişle F310 alıcam galiba. Son bir soru sormak istiyorum oda şuan aklıma geldi, internette gezinirken okumuştum bazı kişiler gecikme var falan demişler siz hiç yaşadınız mı? Ve ya yaşıyor musunuz bu sorunu? Hani 10 TL' lik gamepadim de bile gecikme yok yani Logitech' de olması çok saçma ama yine de bir sormak istedim.:)

Hiç gecikme yaşamadım. Öyle bir sıkıntısını görmedim.

Şu an aklıma geldi. Tuşlara çok hızlı basınca biraz ses çıkıyor. Gece bu daha belirgin oluyor. Bu yüzden gece falan biraz daha yavaş basmak lazım. Aslında çok fazla değil ama yinede duyuluyor. :)

Son düzenleme:
Hiç gecikme yaşamadım. Öyle bir sıkıntısını görmedim.

Şu an aklıma geldi. Tuşlara çok hızlı basınca biraz ses çıkıyor. Gece bu daha belirgin oluyor. Bu yüzden gece falan biraz daha yavaş basmak lazım. Aslında çok fazla değil ama yinede duyuluyor. :)
Ses sıkıntı değil ya zaten kendi odam da oynuyorum kapımda kapalı duyulmaz herhalde. :D Ayrıca eline sağlık her sorumu cevapladın.:) Bakalım 4-5 gün içerisinde almayı düşünüyorum alınca yazarım buraya ne aldığımı ve memnun kalıp kalmadığımı zaten büyük ihtimalle F310 alırım. XBOX 360' ın D-pad' ini pek beğenmemiş çoğu kişi.:)

Evet bugün vatan bilgisayar açıkmış ben de dayanamadım gittim aldım F310' u. Gamepad ele alınca gerçekten 10-20 TL' lik gamepadlere göre kalite hissini veriyor, tuşlarının sertliği tam yerinde (RB ve LB haricinde onlar bayağı sert geldi bana.). Beğenmediğim 2 yönü oldu birincisi D-pad kısmındaki tuşlar biraz zor gibi geldi bana yani alışması uzun sürecek gibi. İkincisi de fiyatı oldu, yani tamam diğer gamepadlerden gerçekten daha kaliteli ele oturuyor falan ama nebiliyim yani değeri 50 hadi bilemedim 60 TL olması lazımdı diye düşünüyorum ben 94 TL' ye alınca biraz daha beklentim yüksekti açıkçası.:kararsız: Onun dışında Windows 10 F310 olarak direk tanıdı ve driverlerini otomatik olarak indirip kısa sürede kurdu. Şuanlık söyleyebileceklerim bu kadar aslında zaten 3-4 el PES 13 oynadım o kadarlık tecrübem ile yazıyorum bunları da. Tavsiye eder misiniz deseler eğer bütçesi sıkışık birisi alacaksa etmem açıkçası çünkü bilmiyorum yani ederi 94 TL olmamalı. Onun dışında imkanı olup da kaliteli bir gamepad alayım uzun süre kullanayım diyenlere tavsiye ederim gerçekten kaliteli.(y)

Fiyatını biraz arttırmışlar. :)
LT ve RT tuşları sert olması bana göre cidden güzel. Özellikle yarış oyunlarında ve simülasyon oyunlarında çok işinize yarıyor. Fakat ilerleyen zamanlarda sertliğine alışıyorsunuz. :D
Hayırlısı olsun. :)

Aynen zamanla alışırım sertliğine, zaten dün 3-4 maç yapıp yazdım o satırları. Hani biraz ön inceleme tarzı oldu.:D Yoksa şimdiden belli olmaz gamepad hakkındaki net düşüncem önce bir kaç hafta kullanmak lazım.:) Ama şunu söyleyeyim kesinlikle aldığıma pişman olmadım özellikle bu sabah kalkıp bir kez daha elime alınca gerçekten kaliteliymiş dedim yani.(y) İşte tek sıkıntı benim için D-pad şu anda ona da zamanla alışılır zaten ki sıkıntı dediğimde öyle aman aman bir şey değil yani gene oynuyorum istediğim yöne gidiyorum ama işte D-pad' in yapısına alışık olmadığım için biraz zor oluyor.:D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı