@865233'a harfiyen katilmakla birlikte eskiden ayni yanilgi icerisinde olan biri olarak sizi yine de anliyorum. Bahsettiginiz sey AMD islemcilerinden ziyade ekran kartlari icin konusuluyor Reddit'te vs. Sorun yasayan da var hic yasamayan da. Ayni durum nvidia ve intel kullanicilari icin de gecerli

.
Bu yuzden size tavsiyem 13600k, 13600kf, 14600k, 14600kf islemcili ve 4070 super veya 4070 ti super (bence bu) ekran kartli sistemlere bakmaniz. Thermalright pa 120 gibi bir hava sogutucu yeterli olur. Fakat anakarti z690 veya z790 secmenizi oneririm. Bunlari yaptiktan sonra fiyatin cok sisecegini goreceksiniz fakat intel ve nvidia almanin cilvesi diyelim

. Performansindan pisman olmazsiniz neticede.
Dip not: 13600k ve kf stoklarda tukenmis olabilir dolayisiyla bunlarla olusturulmus hazir sistemlerin sayisi az olabilir.
Ornek olmasi icin paylasiyorum, tek tek farkli yerlerden alinirsa daha uyguna getirilebilir, Anakart ve ekran kartina 100% kefil olmamakla birlikte diger parçalar bildigim ve emin oldugum parçalar. Bana kalirsa bu setup'ta 4070 ti super olmasi lazim ama fiyat ucuyor. Su haliyle 63k.
Bu da amd muadili diyebiliriz, yine tek tek farkli saticilardan alindiginda daha uyguna gelir. Ornek olmasi acisindan paylasiyorum.
Bu da gamegarajdan hazir sistem ornegi. 62k tl yapiyor ve 4070 ti super var.