İsterseniz buna bakabilirsiniz:Selam arkadaşlar,
Bu hafta içerisinde bir sistem toplamak istiyorum ve bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. İlk defa sistem topladığım için çok bilmiyorum ve gereksiz kaçık veya parçadan çok kısmadan sistem toplamak istiyorum. Mümkünse ekran kartının NVIDIA olmasını istiyorum fakat AMD de önerebilirsiniz. Parçaları kendim toplarsam kırmaktan ve yanlış takmaktan çekiniyorum. Bu yüzden hazır sistem olursa daha iyi olur ama toplama da önerebilirsiniz.
Teşekkürler.
Peki toplama ne önerirsiniz?Kendimde toplayabilirim biraz vşdeolarına baktım kolay gibi duruyor.İsterseniz buna bakabilirsiniz:
Ama bence kendiniz toplayın daha iyi olur o şekilde, birleştirme işini bir bilgisayarcıda veya internet kafe'de yaptırabilirsiniz.MIRANA-5070TI / AMD Ryzen 5 7600 TRAY / GALAX GeForce RTX 5070 Ti EX Gamer 1-Click OC White 16GB / 32GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi - NVIDIA GeForce Now Ultimate 1 Aylık Hediye
MIRANA-5070TI sistem tavsiyesi AMD Ryzen 5 7600 ve GALAX RTX 5070 Ti ekran kartı ile üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı.www.gaming.gen.tr
Ben o bütçede kendim toplardım fakat illa hazır istiyorsan üstteki sistem fena değil. Değişebiliyorsan PSU değiş fakat arada 2 3K varsa değmez.
Ekran kartı:@efebatiin
Peki toplama ne önerirsiniz?Kendimde toplayabilirim biraz vşdeolarına baktım kolay gibi duruyor.
Ekran kartı:
Anakart:
MSI Pro B650M-P AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI Pro B650M-P AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Pro B650M-P AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 4.559,66 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
İşlemci:
AMD Ryzen 5 7600 Altı Çekirdek 3.80 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 7600 Altı Çekirdek 3.80 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 7600 Altı Çekirdek 3.80 GHz İşlemci özelliklerini incele, 6.188,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
RAM:
2 adet bundan al.
SSD:
Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 3.319,90 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
PSU:
KASA:
Corsair iCUE 3000D RGB Airflow CC-9011255-WW Fanlı Siyah ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Corsair iCUE 3000D RGB Airflow CC-9011255-WW Fanlı Siyah ATX Oyuncu Kasası fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Corsair iCUE 3000D RGB Airflow CC-9011255-WW Fanlı Siyah ATX Oyuncu Kasası özelliklerini incele, 3.045,13 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Soğutma:
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 1.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bu şekilde 66k civarı tutuyor ve gayet güzel bir sistem, bütçeniz çıkıyorsa işlemciyi 9K civarında 7700X yaparsanız daha iyi olur veya ileride İşlemciyi yükseltebilirsiniz ama 7600'de hayli hayli yeterli olacaktır.
Sıvı soğutma olarak buna bakabilirsin:Çok teşekkürler elinize sağlık. Yalnız bu anakartta Wi-Fi özelliği var mıdır? Ethernet kablosu benim odama kadar biraz uzak o yüzden Wi-Fi olursa daha iyi olur. Ve bir de o fan soğutucu değil de kaliteli sıvı soğutma olsa çok iyi olur. Bunlar için bütçeyi birazcık daha arttırabilirim.
@Iwatani NaofumiSıvı soğutma olarak buna bakabilirsin:
Biraz daha bütçe çıkıyorsa ve kasanıza sığıyorsa bu da güzeldir:
Anakrt olarak ise en başta bunu önerecektim ama bütçeniz yüzünden vazgeçtim, şimdi esnetebilirim diyorsanız bunu alın:ARCTIC Liquid Freezer II - 360 A-RGB AR-ACFRE00101A Rev 3 LGA1700-1200-115X/AM5-AM4, 3x120mm P12 PWM Fan, Sıvı İÅlemci soÄutucusu - inventus
ARCTIC Liquid Freezer II - 360 A-RGB AR-ACFRE00101A Rev 3 LGA1700-1200-115X/AM5-AM4, 3x120mm P12 PWM Fan, Sıvı İÅlemci soÄutucusuinventus.com.tr
Hem Wi-Fi & Bluetooth var hem BIOS ve soğutması iyi, hem faz değeri iyi, hem OC yapılacak olursa sizi zora sokmaz, hem de 3xM2 SSD desteği var.Gigabyte B650 Eagle AX AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Gigabyte B650 Eagle AX AMD AM5 DDR5 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte B650 Eagle AX AMD AM5 DDR5 ATX Anakart özelliklerini incele, 6.949,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Ekstra bilgi: 40-50 metre uzunluğa kadar Ethernet kablolarında internet iletim hızı aynıdır yani odalar arası çekmek için 10-15m bir kablo alırsanız sorun yaşamazsınız ama hem ev içinde kablo geçmesi hem de görüntü olarak biraz sıkıntı yaratır ve kötü durur.
Ekran kartı:@Iwatani Naofumi
Hocam tekrardan rahatsız ediyorum benim bütçem bazı nedenlerden dolayı biraz daha düştü gene Wi-Fi'li sıvı soğutmalı maksimum 50 bin TL olacak şekilde bir sistem önerebilir misiniz yanında monitörde önerirseniz sevinirim monitör bütçemde 5-6k civarı. Teşekkürler