50–60 bin TL yazılım programlama, edit ve oyun için Gaming laptop önerisi

Bütçe
50-60 bin TL

Bekreee

Hectopat
Daha fazla  
Bütçem 50–60 bin TL arası. Çok arada kaldım: Kimisi ASUS TUF Gaming al diyor, kimisi Victus, kimisi GameGaraj. TUF'ı almak istemiyorum çünkü 50 küsur bin TL'ye sadece 16 GB RAM ve 512 GB SSD veriyor; o fiyata bu çok yetersiz. GameGaraj ismini ilk defa duydum, fiyatı çok ucuz; malzeme kalitesi konusunda endişeliyim — Monster gibi sorun çıkarır mı diye düşünüyorum. Victus alanlarda ise garanti bitmeden veya hemen sonrasında birçok kişinin sorun yaşayıp iade talep ettiğini duydum. Bir de Lenovo LOQ baktım ama hiç ısınamadım oda arkadaşım aldı ses kalitesi acayip yetersiz performans konusuna bakamadım çünkü düşük işletim sistemli bir sistem aldı sadece ekran kartı yaktığını duymuştum.

Son 2 gündür Acer Nitro 16 serisine bakıyorum — şu ikisi ilgimi çekti:

İngiltere vatandaşı olan abimden getirtmeyi düşündüm ama fiyatlar çok değişmiyor; abim “değmez” dedi. Çok uzatmayayım: Uzun soluklu, hem okul ve sonrası iş hem de oyun için beni üzmeyecek bir sistem arıyorum.

Hocam öncelikle HP Victus'un bazı modellerinde Hall sensör denen bir kronik sorun ortaya çıktı bu sorun şöyle, anakart üzerinde Hall sensör denen bir devre elemanı var bu elemanın görevi ise bilgisayarın kapağını kapattığın zaman ekranın otomatik olarak kapanmasını sağlıyor. Ancak bu sensör bozulduğu vakit bilgisayarın kapağı kapatılınca ekran kapanmıyor ve bilgisayarı gündelik kullanırken veya oyun oynarken Hall sensör kafayı yiyor ekran sürekli gidip gidip geliyor, kararma sorunları falan ortaya çıkıyor bayağı sıkıntılı bir durum yani. HP'nin teknik servisine gönderdiğin zaman ise adamlar o Hall sensörü komple söküp geri yolluyorlar sana ancak sıkıntı şu ki Hall sensör komple sökülünce işlemci kendini 40 watta sabitliyor ve işlemci sıcaklıkları inanılmaz boyutlara çıkıyor. Durum böyle olunca da bilgisayardan oyun oynamak ve edit yapmak, yazılımla uğraşmak imkansız hale geliyor. O nedenle HP Victus'lardan uzak durmanı öneririm eğer bu sorun olmasaydı al derdim çünkü buz gibi bilgisayar piyasadaki en az ısınınan bilgisayar markalarından bir tanesi. Ama böyle bir sorunu olduğu için hiç bulaşma bile ikinci olarak Monster Tulpar ve Monster Abra modellerinde genel olarak kronik bir ısınma sorunu olduğunu duydum ve YouTube'da bunlarla ilgili videolar izlediğimde de videolar bunu doğrular nitelikteydi. Acer Nitro 5 ve Acer Nitro 16'lara bakabilirsin bunlar gerçekten fiyat-performans ürünleri ve sıcaklık konusunda da iyiler. Kronik bir sorunları var mı bilmiyorum fakat her ihtimale karşı kronik sorunları var mı diye iyice bir araştır, eğer yok ise gönül rahatlığı ile alabilirsin hayırlı olsun şimdiden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı