Merhaba arkadaşlar, iyi sosyaller. Bilgisayar toplamaya dair hiçbir şey bilmediğim için daha önce bir konu açmıştım 4K sistem önerisi için. O konuda bir arkadaş 5000 serisini beklememi söylemişti ve mantıklı gelmişti, o yüzden bekliyordum. Ama arkadaşlarım bana "gereksiz masraf yapmana gerek yok, 50-60 civarı çok kral 2K sistem toplanır" dediler ve yukarıdaki sistemi önerdiler.
Sistemin toplam ederi 68.589 TL, monitörsüz. Sizce bu sistem alınır mı? Parasına değer mi? Ya da sizin daha iyi öneriniz var mı? Daha uygun fiyata "bundan daha iyi şu var" dediğiniz bir sistem var mıdır? Bütçe belirttiğim civarda ama aşılmaz diye bir şey yok. Benim tek isteğim, toplayacağım bilgisayarın beni uzun yıllar idare etmesi. Bilgisayarın kullanım amacı sadece oyun oynamak. Ayrıca önerdiğiniz sisteme uygun monitör de önerirseniz çok makbule geçer.
Hepinizin yeni yılını kutlar, yeni yılda sizin ve sevdikleriniz için hayırlı bir yıl olmasını temenni ederim.
Hocam selam. Anakart güzel bu bütçede en beğendiğim ürünlerden. Ekran kartı güzel 4070ti super size 4k oyun oynatabilecek bir kart. Hazır sistemin linki olmadığından özelleştirilebilen ürünleri görmüyorum seçenekleri bilmiyorum. O yüzden ben kendime göre yazacağım.
İşlemci: ryzen 7 9700x
Ekran kartı: 4070ti super
Anakart: msı pro b650-s wifi
Ram: xpg lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
Ssd: Kingston renegade 1tb
PSU: FSP 750w gold kafam rahat olsun diyorsanız 850w
Sıvı soğutma: Corsair h100
Hocam selam. Anakart güzel bu bütçede en beğendiğim ürünlerden. Ekran kartı güzel 4070 Ti Super size 4K oyun oynatabilecek bir kart. Hazır sistemin linki olmadığından özelleştirilebilen ürünleri görmüyorum seçenekleri bilmiyorum. O yüzden ben kendime göre yazacağım.
İşlemci: Ryzen 7 9700X.
Ekran kartı: 4070 Ti Super.
Anakart: MSI Pro B650-S Wi-Fi
RAM: XPG Lancer 2x16 32 GB 6000MHz CL30.
SSD: Kingston Renegade 1TB.
PSU: FSP 750W Gold kafam rahat olsun diyorsanız 850W.
Sıvı soğutma: Corsair H100.
GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarları
www.gamegaraj.com
2k veya 4k gaming için bu sistemin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ryzen 5 7600 oldukça yeterli bu çözünürlükler için. 4080S bu sistemi öne çıkaran parça. 2k veya 4k gaming'de gpu bound olursunuz. Stok soğutucu yeterli gelir, içiniz rahat etmezse 2k'lık bir hava soğutucu alabilirsiniz Thermalright PA 120 gibi.
Tek içime sinmeyen nokta ram, 2x16 6000mhz cl30 özelleştirme yok gibi duruyor. Yine de 4070 ti Super'li sistemle arasında hatırı sayılır performans farkı olur.