50-70 bin TL arası sistem toplama

CinarAta35

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yakın bir zamanda bir PC almayı düşünüyorum. Aklımda şimdilik işlemci, ekran kartı ve sıvı soğutucu olarak 3080 Ti, AMD Ryzen 9 5950X ve NZXT Kraken Z73 - X73 var. Diğer bileşenler neler olmalı söylerseniz sevinirim. Montaj yapan sitelerden olursa çok güzel olur.

Hocam ne yapacaksınız sistemle.

52.701 TL.
Birazcık nirvanaya ulaşmak isterseniz de sıvı soğutmalı ekran kartı var.

Bu fiyatlara custom sıvı soğutmalı güzel bir pc toplayabılırsınız.

Tavsiyelerim
GPU: Asus ROG STRİX 3080 ti, AMD isterseniz rx 6900 xt - 3090 gereksiz pahalı bence. 3080 ti ile nerdeyse aynı oyun performansı var.
İşlemci: Rryzen 9 5900x
Anakart: ROG Strix X570-E Gaming veya ROG Strix B550-E Gaming
RAM: Corsair'in Dominator platinium serisini tercih edebilirsiniz. Miktar size kalmış. Oyun odaklı olacaksa 16 gb bile yeterli olur.
PSU: 850w-1000 w yeterli olacaktır. Asus rog strix 1000g olabilir.
Soğutma : Corsair'in hazır sıvı soğutma kitleri var. Onlardan alıp kendiniz kurabilir veya işi bilen birine kurdurabilirsiniz.
Kasa: Corsair ekosistemi kurmak isterseniz: CORSAIR iCUE 5000X veya 7000X olabilir

Yukarıda arkadaşın attığı parçalar çok içime sinmedi. Bu rakamlara çok daha kaliteli bileşenler alınabilir. Zotac, gainward gibi markalar daha uygun fiyata pc toplayanların tercih edeceği markalar. B, C class kartlardır. EVGA FTW3 , Asus ROG serisi, Gigabyte Aorus master vb üst segment, S class modelleri tercih etmenizi tavsiye ederim.
Hazır sistem tercih ederken de bu kartların olduğu sistemler yukarıdaki parçalarla kombinlenerek tercih edilebilir.

Son düzenleme:
Belki Zotac konusun da haklı olabilirsin, soğutma markası olarak çok dikkat etmedim fakat çoğu S sınıfı ekipmanlar, zaten gördüğüm üzere önerdiğiniz sistem çoğu şekil de yetersiz, ekipman değil, anlatış şekli olarak.
Sisteme SSD bile eklemezken gelip bana laf etmeniz güldürdü açıkçası.
İşlemci: Rryzen 9 5900x
Ayrıca 5950X yazdığınızı umuyorum.

Cevabı sıkışık bir zamanda yazdığım için ssd eklemeyı unutmuşum. Fakat bu sistem için gen4 pcie m2 ssd kullanmayı bilmeyen yoktur diye tahmin ediyorum Samsung zaten tartışılmaz olarak kullanılması gereken marka.

İndirim de olduğu için eklemiştim, indirim köşesin de gayet tepki çekmiş bi' SSD.
Konu sahibinin yazması ile zaten gereken tavsiyeleri verecek idim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…