Merhaba arkadaşlar.
2014 yılından bu yana şu sistemi kullanıyorum;
- Cooler Master HAF 912 combat kasa.
- Gigabyte 990xa UD3 anakart.
- AMD FX6300 işlemci (Thermaltake contacsilent soğutucu ile)
- Corsair Vengeance 8 GB RAM.
- Xilence 500W PSU.
- Samsung SSD.
Ve 2020 yılında sisteme eklediğim.
- MSI G32CQ4 monitör.
- ASUS Cerberus 1050 Ti ekran kartı.
*İnternete kablosuz bağlantı için ASUS USB-N14 alıcısını kullanıyorum.
Son birkaç yıldır uzun süreli indirme işlemlerinde anlayamadığım şekilde USB gücü kesiliyor ve indirmeler yarım kalıyordu. Birkaç haftadan bu yana ise USB gücü kesilince klavye ve fare de yeniden başlamaz oldu, reset atarak baştan açıyorum haliyle. Bunların üzerine Windows 10 desteği de bitince artık yeni bir sistem toplama zamanı geldi diye düşünmeye başladım.
Bu bilgisayar yerine yine 10 sene ardıma bakmadan götürecek, borcu da 10 sene sürmeyecek bir bilgisayar toplamak istiyorum.
İş-güç derken bu sektörden ve yeniliklerden uzak kaldım. Son gelişmeler doğrultusunda orta seviyeli, kaliteli, evde tek başıma kurabileceğim bir sistem tavsiyesi istiyorum.
Evde tek başıma kurmaktan kastım BIOS güncellemesi, ayarı vs istemesin. Donanımı kurayım, işletim sistemi yükleyip kullanayım. Küçük bir yerde yaşıyorum, bu konularda destek alabileceğim kimse yok.
Masaüstü mü yoksa laptop mu diye çok düşündüm. Her gün yanımda laptop gezdirmem gerekmiyor.
Büyük bir masam ve büyük bir ekranım var. Elimde güzel bir kasa, içini buz gibi yapacak bir sürü fan, Corsair K55 klavye, MSI GM08 fare, Tunçmatik PSU ve
5-6 tane hard diskim var. Laptop alsam yanında dock station kullanmam gerekirdi. Tüm bunları göz önünde bulundurunca masaüstü toplamam gerektiğine kanaat getirdim.
Günde 1-2 saat world of tank, CS, GTA V, SnowRunner vb. oyunlar oynarım. RGB hiç olmasa da olur öyle bir hevesim yok. Anakart 5-6 HDD takabileceğim büyük bir anakart olursa sevinirim, mümkünse dahili Wi-Fi olsun önceki sorunlarla uğraşmayayım.
Bütçe 50k civarı. Kavgada yumruğun hesabı olmaz, ±5 bin oynayabilir.
PSU:
Anakart:
İşlemci:
RAM:
Ekran kartı:
İlginize şimdiden çok teşekkürler.