50 bin TL civarı sistem önerisi

lothbrok41

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 50k bütçe ile en mantıklı şekilde alınabilecek sistem hangisidir? Pek fazla araştırma şansım yok en hızlı şekilde almam lazım yardımcı olur musunuz?

Arkadaş render için toplamıyor yüksel ihtimalle ki bu bütçede ddr4 saçma olmuş.

Arkadaş render için toplamıyor yüksel ihtimalle ki bu bütçede ddr4 saçma olmuş.
Render için toplamadım zaten. İlerde 2-3 sene sonra ekran kartı değiştirip kullanmaya devam eder. 8000 serisi veya 5000 Serisi üst segment kartları destekleyecek güçte bir işlemci koydum.

Aynı zamanda parçanın performansı daha fazlaysa sizce DDR5 veya 4 olmasının önemi varmı. ?

Bence var dostum. 7800x3d de koyabilirdin mesela. Ama gerek yok. İntel iyi bir seçenek değil. Render harici amd fena tokatlıyor.

Bence var dostum. 7800x3d de koyabilirdin mesela. Ama gerek yok. İntel iyi bir seçenek değil. Render harici amd fena tokatlıyor.
AMD tarafında düzgün anakartlar çok pahalı hocam. B650 seviyesinde düzgün bir kart 8k'dan başlıyor ayrıca Ram fiyatları olarak da 2X. İşlemci ve anakart 17500. 7800X3D Zaten 13k Ona uygun kaliteli anakart zaten 8k ram desen 4k.

Sistemde sırf işlemci ve ekran kartı için ben diğer parçaları boşlamaya karşıyım hocam. Bunu yapan çok insan görüyorum. 1-2 sene sonra sistemin orası burası sıkıntı çıkartmaya başlıyor forum forum dolaşıyorlar. Şu bu hatayı aldım diye.

Şimdi düzgün anakart falan başka bir mevzu. 50k bütçeye 8 9k anakart koymak saçma zaten. Bütçe 80k'lara çıktığında ekran kartı ve işlemci yatırımından sonra anca öyle 8k bandına çıkılır. bu 5k civarındaki b çipsetli anakartlar gayet yeterli bu bütçe için. Ancak dediğim gibi bu bütçede ddr5 bir sistem dizmesi daha iyi olur. Ve şöyle söyliyim ddr5, ram mhz farkı, Frame generation ve dlss avantajları vs ile ddr5 4070ti sistem 7900xt sistemden daha çok fps alacaktır. Aynı zamanda geleceğe açık olacaktır. Konu sahibinin 4080 ya da 4090 alma gibi bir planı var mı bilmiyoruz ancak varsa da r5 7500f 2k'da 4080'i rahatça besler.

Diğer parçaları boşlamadım ki hocam şu sinerji sistemde 1 tane kötü parça yok. Sıvı soğutma daha iyi giderdi ama bütçe yetmediği için hava soğutma koydum ve bu bile yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…