50 bin TL RTX 5070 Ti sistem toplama önerisi

Bütçe
50000

BilalShnn

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Gaming gecesi indiriminde ince hesap üzerinden GAINWARD GeForce RTX5070 Ti PHOENIX modelini aldım. Umarım kart marka olarak üzmez. Kartı almışken sistem toplamayı da ertelemek istemiyorum, sonuçta kartı test etmek gerekiyor. Ne olur ne olmaz.

İlk defa sistem topladığım için yardıma ihtiyacım var gereksiz kaçık veya parçadan çok kısmadan sistem toplamak istiyorum.

Aklımda olanlar;
Anakart: Asus Tuf Gaming B850-PLUS Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX
İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X
SSD: Kingston Renegade SRNGD/2000G PCI-Express 4.0 2 TB
RAM: Patriot Viper Venom RGB 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30
PSU: Corsair RM850e CP-9020263-EU Gen5 850 W
Sıvı soğutucu: DeepCool LS720 SE RGB 360 mm

Kasa olarak aklımda Raijintek PONOS Ultra MS4 vardı ama sanki biraz fazla kaba o yüzden tereddütteyim. Aklımdaki parçalardan herhangi biri yerine kullanabileceğim daha mantıklı bir parça olabilir. Sıvı soğutucu ve RAM konusunda aynı şekilde tereddütteyim.

Bütçe: ekran kartını sipariş ettiğim için geriye kalan parçalara 50k ayırabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Parçalar güzel hocam F/P ürün seçmişsiniz. Gayet iyi bir sistem anakartı belki MSI X870 Gaming Plus Wi-Fi yapardım. Onun dışında güzel sistem hayırlı olsun.

PSU'da FSP VİTA GM 850W olabilir.

Son düzenleme:
Parçalar güzel hocam F/P ürün seçmişsiniz. Gayet iyi bir sistem anakartı belki MSI X870 Gaming Plus Wi-Fi yapardım. Onun dışında güzel sistem hayırlı olsun.

PSU'da FSP VİTA GM 850W olabilir.
Hocam önerileriniz için teşekkür ederim. Tavsiye ettiğiniz anakartı araştıracağım birazdan benim düşündüğüm anakart bu karta nazaran daha mı kötü yoksa başka bir mesele mi var ona bakmam lazım. PSU konusunda önerdiğiniz ise benimkine nazaran daha güncel ve sessiz sanırım.

Anakart'ta çok minimal farklar var. PSU konusunda iki marka da çok başarılı. Fakat FSP bu işin Nvidia'sıdır :). Vita GM serisi çok iyi bir seri. ATX3.1 PCIe5.1

Anakart'ta çok minimal farklar var. PSU konusunda iki marka da çok başarılı. Fakat FSP bu işin Nvidia'sıdır :). Vita GM serisi çok iyi bir seri. ATX3.1 PCIe5.1
Usta Nvidia'sı falan deyince biraz diğerine karşı iştahımı kaçıracak gibi. Şu sistemi bir dizip kurtulsam kafa rahatlayacak ekran kartı pazartesi kargoya verilir büyük ihtimal. Şimdi onu evde yatırıp sonrada bir sorunu olduğunu görünce insanı üzer. Bir farklı meselede bazı pazaryeri satıcıları hiç bilinmedik isimler oluyor arada da güzel rakamlar var. Mesela önerdiğiniz anakartı N11'de hiç duymadığım bir satıcı satıyor daha güvenilir yerde 1000 TL daha pahalı tabii ki bu işler şans işi ama açılmış kutu falan gelme şansı çok daha az ekran kartındaki gibi bir indirim daha yakalasam diye bekleyecektim normalde ama bekle bekle evin yolunu bulamam. Anakart konusunda fark minimalse ikisinden birini tercih edebilirim PSU konusunda ise ufak bir araştırma yaparım sonuçta ikisi de üzecek ürünler gibi durmuyor. Sıvı soğutucu kafaya tam yatmadı ama sanırım oda güzel bir model sadece incelemeleri vs yok oda sponsorluk falan vermediği için olabilir.

İki anakartta, iki PSU'da iyidir hocam. Hangisini tercih ederseniz sizi mutlu eder. Ben x870, FSP ikilisi yapardım. Tercih sizin. Sıvı soğutma da DeepCool başarılı bir marka. LS720 SE modeli fiyatına göre iyidir. 9700x'i her türlü soğutur.

İki anakartta, iki PSU'da iyidir hocam. Hangisini tercih ederseniz sizi mutlu eder. Ben x870, FSP ikilisi yapardım. Tercih sizin. Sıvı soğutma da DeepCool başarılı bir marka. LS720 SE modeli fiyatına göre iyidir. 9700x'i her türlü soğutur.
Tamamdır hocam sağ olun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı