50 bin TL sistem önerisi

Bütçe
50000

İdlib Fatihi

Megapat
Merhaba,

Forumda son birkaç konu üst üste 50bin₺ dolaylarına sistem önerileri görünce kendi sistemimi sizlerle paylaşmak istedim.

Bu sistemi toplamak için uzun araştırmalar yaptım. Son nesillerde Intel'in skandalları ve AMD'nin AM5 soketinin uzun yıllar daha güncel kalacak olması nedeniyle AMD bir sistem tercih ettim.

Ekran kartında da AMD tercihim oldu. Ham işlem gücünde zaten AMD rakibinin önündeydi. Son yazılım güncellemelerinden sonra tercih ettiğim kart olan RX 7900 GRE 16 GB ekran kartı oyun performansı olarak NVIDIA 4070 Super ile 4070 Ti Super arasında bir yerde konumlanıyor.

Bu şekilde parça parça alarak hem taksit avantajından faydalanabilirsiniz, hem de hazır sistemlerde dayatılan ucuz ekipmanlar yerine kendi zevkinize uyan ekipmanlar tercih edebilirsiniz. RAM'de Corsair, SSD'de Kioxia, kasada DeepCool tercih etmenizi öneririm.

İşlemci soğutma olarak hava soğutma tercih ettim. Sıvı soğutmaların pompa sorunları nedeniyle uzun ömürlü olmamaları, daha pahalı olmaları ancak çok yüksek bütçelere çıkılmadıkça kayda değer bir performans farkı oluşturmamaları hava soğutma seçmemde etken oldu. Ayrıca kule tipi hava soğutma seçtiğim için hala kasamın üstünde boş fan slotlarım var. 3x120mm kasa fanı alıp hava sirkülasyonunu iyice arttırma şansım var.

Parçaları tablo şeklinde buraya bırakıyorum. Bire bir aynı fiyatları bulamayabilirsiniz ancak aceleniz yoksa indirimleri takip ederseniz çok daha uyguna toplayabileceğinizi düşünüyorum.

Ürünlerin orijinalliklerini tek tek kontrol ettim. Tümü orijinal. Tümü 0 ürün olarak geldi. Bu satıcılara güvenebileceğinizi düşünüyorum ancak sorumluluk kabul etmem.

İyi sosyaller dilerim.

PARÇAİSİMFİYATÖDEMELİNKTARİHNOTLAR
AnakartMSI Mag B650 Tomahawk Wıfı Ddr5 Am5 (ATX)75216 TaksitTrendyol - Vatan Bilgisayar
29.07.2024​
AM5 platformunda en uygun anakart.
İşlemciAmd Ryzen 5 7500F AM5 3.7GHz 32 MB5.676,568 Taksitİdefix - DFSBilgisayar
1.08.2024​
AM5 platformu için en uygun fiyatlı işlemci. Darboğaz yapmasa yeter.
İşlemci SoğutucuThermalright Peerless Assassin 120 Se Argb1529PeşinPremiumbilgisayar.com
1.08.2024​
Kaliteli 2 fanlı 2 bloklu 120mm hava soğutma. Uzun ömürlü. Kasa üstüne 3x120mm fan eklemeye imkan sağlıyor.
Ekran KartıPowerColor Radeon RX 7900 GRE 16GB20999,26PeşinSinerji.gen.tr
1.08.2024​
Nvidia 4070 Super ile 4070 Ti Super arasında performansa sahip ancak çok daha ekonomik. 16GB VRAM avantaj.
RAMCorsair VENGEANCE RGB DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 AMD EXPO iCUE Uyumlu Bilgisayar Belleği - Gri (CMH32GX5M2B6000Z30K)4.670,963 TaksitAmazon Almanya
17.07.2024​
6000MHz 30CL indirimde yakaladım.
SSDKioxia 1TB Excerıa Pro3.162,468 Taksitİdefix - Vebingo
1.08.2024​
Emsali Samsungdan çok daha ucuz, DRAM'li güvenilir hızlı bir SSD.
Kasa + PSUDeepCool CH560 850W 80+ Gold6623,79PeşinSinerji.gen.tr
1.08.2024​
140mm 3 ön fana, 120mm arka fana sahip PWM ve ARGB destekli mesh ve 850W Gold PSU sahip Type-C destekli kasa.
ARA TOPLAM50183,03
Sinerji.gen.tr Hepsipay ile %10 Hepsipara Kazan Kampanyası-2000Geri ÖdemeSinerji.gen.tr/Hepsipay
15.09.2024​
İleri tarihte yapılacak geri ödeme.
Amazon ithalat ücreti depozitosu iade-2,17Geri Ödemeamazon.com.tr
2.08.2024​
İthalat ücreti depozitosu işlemler sonrası artan paranın iadesi.
TOPLAM48180,86Toplam fiyatın yarısına yakını taksitli. Üstelik ileriye dönük bir sistem.

2 3 parça değiştirip aşağı yukarı aynı sistemi toplayacağım. Bugün ekran kartına zam gelmiş ufak bir miktar. Hepsipay indirimi direkt uygulanabiliyor mu yoksa diğer alışverişte mi geçerli oluyor?
Anakart için ASUS Prime B650M-K 4800 TL
RAM için Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000MHz 3500TL
MLD 500GB M500 NVMe gen4 1300 TL(aktarım hızı yüksek 2 bin TL'ye 1TB alınabilir)
Bu şekilde neredeyse 5 bin fark ediyor.İşlemcinin şuan fiyatı yüksek beklesem mi diye düşünüyordum bende.

2 3 parça değiştirip aşağı yukarı aynı sistemi toplayacağım. Bugün ekran kartına zam gelmiş ufak bir miktar. Hepsipay indirimi direkt uygulanabiliyor mu yoksa diğer alışverişte mi geçerli oluyor?
Anakart için ASUS Prime B650M-K 4800 TL
RAM için Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000MHz 3500TL
MLD 500GB M500 NVMe gen4 1300 TL(aktarım hızı yüksek 2 bin TL'ye 1TB alınabilir)
Bu şekilde neredeyse 5 bin fark ediyor.İşlemcinin şuan fiyatı yüksek beklesem mi diye düşünüyordum bende.
Hepsipay indirimi Eylül 15te Hepsipay hesabına aktarılacak. Dolayısıyla öderken bir indirim olmuyor maalesef.

Bu sistemde anakart indirimde yakalandı ve peşin fiyatına taksitle alındı. Bu yüzden bana baya avantajlı geldi. Rami de aynı şekilde Amazon Almanyadan avantajlı fiyattan peşin fiyatına taksitle aldım. Güncel fiyatları pahalı olabilir. İstediğiniz özelliklere ve bütçeye göre bunlar değiştirilebilir.

Ram için alternatif markalara bakarken lütfen anakartınızın uyumluluğunu kontrol edin. Anakart üreticisinin kendi sitesinde uyumlu ramleri model numaraları ile kontrol edebilirsiniz. Uyumlu parçaların kullanımı AMD EXPO gibi özelliklerin kullanımını daha verimli hale getirebilir.

İşlemciyi fiyatı bana performansına göre avantajlı geldi ve 8 taksitle aldım. Biliyorsunuzdur ki fiyat kadar taksit imkanları da çok önemli. 8 taksit olduğu için daha rahat ödüyorum ve birden para ödemek yerine parayı değerlendirme şansım oluyor.

Akakçe gibi sitelerin uygulamalarını indirirseniz daha düşük bir fiyat bulunduğu anda bildirim alabilirsiniz.

Güle güle kullanın inşallah

Ekleme: Anakartı daha ekonomik ve mATX formda istiyorsanız Asrock A620M Pro da değerlendirebilirsiniz.

Asrock A620M tercih edeceğiniz en minimum anakart olmalı. B650 anakartların basitleştirilmiş modellerine göre daha tercih edilebilir diye düşünüyorum. Soğutma blokları ve bağlantı özellikleri başarılı. Yalnız 6+2+1 Power Phase, 50A Dr.MOS olması nedeniyle güçlü sistemler için yetersiz kalabilir. Upgrade istediğinizde elinizi bağlayabilir.

Son düzenleme:
Hepsipay indirimi eylül 15'te Hepsipay hesabına aktarılacak. Dolayısıyla öderken bir indirim olmuyor maalesef.

Bu sistemde anakart indirimde yakalandı ve peşin fiyatına taksitle alındı. Bu yüzden bana bayağı avantajlı geldi. RAM'i de aynı şekilde Amazon Almanya'dan avantajlı fiyattan peşin fiyatına taksitle aldım. Güncel fiyatları pahalı olabilir. İstediğiniz özelliklere ve bütçeye göre bunlar değiştirilebilir.

RAM için alternatif markalara bakarken lütfen anakartınızın uyumluluğunu kontrol edin. Anakart üreticisinin kendi sitesinde uyumlu RAM'leri model numaraları ile kontrol edebilirsiniz. Uyumlu parçaların kullanımı AMD EXPO gibi özelliklerin kullanımını daha verimli hale getirebilir.

İşlemciyi fiyatı bana performansına göre avantajlı geldi ve 8 taksitle aldım. Biliyorsunuzdur ki fiyat kadar taksit imkanları da çok önemli. 8 taksit olduğu için daha rahat ödüyorum ve birden para ödemek yerine parayı değerlendirme şansım oluyor.

Akakçe gibi sitelerin uygulamalarını indirirseniz daha düşük bir fiyat bulunduğu anda bildirim alabilirsiniz.

Güle güle kullanın inşallah

Ekleme: Anakartı daha ekonomik ve mATX formda istiyorsanız Asrock A620M Pro da değerlendirebilirsiniz.

ASRock A620M tercih edeceğiniz en minimum anakart olmalı. B650 anakartların basitleştirilmiş modellerine göre daha tercih edilebilir diye düşünüyorum. Soğutma blokları ve bağlantı özellikleri başarılı. Yalnız 6+2+1 Power Phase, 50A Dr. MOS olması nedeniyle güçlü sistemler için yetersiz kalabilir. Upgrade istediğinizde elinizi bağlayabilir.

Teşekkürler hocam. Kasamda boş yerim var fakat malum anakartlar standardın 3 4 katı fiyatlara çıkıyor. Dolayısıyla bana yeterli bir anakart gibi geldi. İşlemci şu an 5800 5900 civarı beklesem mi alsam mı bilemedim. Siz kaça aldınız?

5.676,56₺ ye 8 taksit ile aldım. Idefix'ten DFS Bilgisayar'dan aldım. Şuanki fiyatı da 5.736,32₺ymiş ve 8 taksit halen var.

Tray işlemci olduğu için kutusuz geldi. Plastik ve tam işlemci boyutlarında bir paketi baloncuklu poşete koymuşlar ve güzelce bantlamışlar. Sorunsuz çalıştı.

5.676, 56₺ ye 8 taksit ile aldım. Idefix'ten DFS Bilgisayar'dan aldım. Şu anki fiyatı da 5.736, 32₺ymiş ve 8 taksit halen var.

Tray işlemci olduğu için kutusuz geldi. Plastik ve tam işlemci boyutlarında bir paketi baloncuklu poşete koymuşlar ve güzelce bantlamışlar. Sorunsuz çalıştı.

Biliyorum hocam çoğu yer bu şekilde tray satıyor. Pinleride olmayınca bu şekilde istifleyip kaçak getiriyor olabilirler. Hayrını görün 👍

Technopat Haberler

Geri
Yukarı