50 bin TL'ye kadar OLED monitör önerisi

OLED monitörlerde eskisi gibi öyle ciddi bir risk kalmadı merak etmeyin. Bilinçli kullanımda OLED monitöre zarar vermeniz mümkün değil zaten. Ayrıca siz 7/24 en yüksek parlaklıkta tutsanız dahi monitör kendini korumaya alıyor aynı işlemci mantığı gibi. Yani monitörünüze zarar vermeniz için tamamen sizin bilerek isteyerek monitörü zorlamanız gerekir. Ama dediğim gibi OLED de her türlü risk var böyle bir olasılık var. Eğer risk istemiyorsanız mini LED bakabilirsiniz ama OLED kadar hem hızlı olmaz hem de o renk canlılığı iyi olmaz. Halihazırda PS5 sahibisiniz hikayeli oyunları oradan oynarsınız. Rekabetçi odaklı oyunları da PC'den oynayacağınızı varsayarsak OLED monitör her türlü daha iyi rekabetçi oyunlsr için.

Tandem-woled monitörler çıktı piyasaya en iyi gelişmiş koruma özellikli OLED tipleridir. Klasik OLED'ler qd diye geçer yanma sorunları bunlarda oluyor. Eğer piyasada tandem woled bulabilirseniz alabilirsiniz bütçenizde uygun olur muhtemelen. Bunlarda da risk var ama neredeyse 0'dır.

Hocam sizin için araştırdım şuan tr de güvenilir ve sizin için alınabilecek en iyi oled monitör bu

Yanma riski neredeyse 0 diyebiliriz tandem olduğu için. Sanırım gen4 yani en son nesil oled tipi bu monitör. Ama bütçenizi aşıyor tabi 62k küsur

Hocam bu modelde var gen3 woled. Bunda da yanma sorunu yaşamanız çok düşük neredeyse 0 diyebiliriz bütçenizi ufak aşıyor ilk attığım Gen4 woled yani en son nesil tip OLED. Arasındaki fark birisi tandem gen4 woled ucuz olan gen3 woled. Ayrıca Hertz farkı var.

Ben sizin yerinizde olsam OLED alacak olsam 56klık olanı alırım. Direkt en temel sebebi 4K çözünürlük desteklemesi. Pahalı olan modelde tandem var ama ahım şahım değil. Aradaki fiyat farkına değmez 56k ya alabiliyorsanız bu modeli alın yanma riski yaşamanız imkansıza çok yakın.

Bu modelde iyi. Yine gen3 woled bir monitör hem bütçenizi geçmiyor bütçeniz sınırında https://www.vatanbilgisayar.com/asu...ms-480hz-2k-oled-gaming-monitor.html#yorumlar

Son düzenleme:
Bence bunları almayın. Oledler de bir sürü koruma var zaten. Monitörün içine sıvı soğutma, aktif fan, soğutma bloğu vb şeyler koyuyorlar. Ayrıca OSD menüsüne bakarsanız bir sürü özellik olduğunu görürsünüz. Ayrıca bu modeller gen 3 panel kullanıyor, eski nesil değil. Ben şubattan beri gen 3 modeli 200nit parlaklıkta en az 10 saat çalıştırıyorum. Zerre acımıyorum monitöre, yanma durumu yaşamadım henüz.

Bu bir abartı, W-Oled'in daha dayanıklı olduğuna dair bir veri yok ortada. QD-Oled yanar tandem Woled de risk neredeyse sıfırdır diyemezsiniz. Bir sürü profesyonel incelemeciyi takip ediyorum hala hiç biri şu daha önce yanar diyemiyor, test yapıyorlar. Tek seferde söylediklerinizi çürütecek bir kanıt paylaşabilirim. Tandem W-Oled de bir Woled dir aradaki fark ekstra katman sayesinde verimliliğin artmasıdır. XG27AQDMG ise Tandem olmayan bir W-Oled ve MLA gibi teknolojileri barındırmasına rağmen 5.5 ayda yanan bir kullanıcı var, ayrıca bu kullanıcı her şeye dikkat ettiğini söylüyor.

Monitors Unboxed ise Gen 1 QD-Oled'i 3 yıl boyunca oyun için kullandı ve normal kullanımda fark edilir yanma durumu olmadığını söylüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Rtings de yanma için testler yaptığını aralarında belirgin bir fark olmadığını söylüyor.

Hatta TV de QD-Oled bir tık daha iyi gibi gözüküyor ama kesin bir şey yok diyorlar.

Bu arada Tandem Woled gen 4 diye geçer ve Samsung QD-Oled tarafında da gen 4 panel bulunmaktadır. Samsung gen 4 de Tandem oled diye geçer, sadece bunun pazarlamasını yapmıyor. Samsung'un iddiasına göre en az 2 kat daha dayanıklıymış bu eski nesilden, bilerek zorlamadığınız sürece yanma durumu olmayacağını söylediler.

Fiyatı aşırı pahalı ve redditte şikayetler var. Woled tarafı yansıma bakımından daha kötü, black chrominance overshoot, grey banding, daha kötü görüş açısı, QD-oled'e göre daha kötü hdr renk hacmi, dirty screen effect, VRR gamma vb sorunlardan kullanıcılar şikayetçi. Bir de renk parlaklığında gerideler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu modelde de aynı durumlar mevcut ve yansıma bakımından daha da kötü.
Bu modelde iyi. Yine gen3 woled bir monitör hem bütçenizi geçmiyor bütçeniz sınırında https://www.vatanbilgisayar.com/asu...ms-480hz-2k-oled-gaming-monitor.html#yorumlar
Bu modelden daha ucuza gen 4 tandem woled var.

Tandem ile sorunlar çözülür sanmıştım ancak durumlar pek değişmedi. Renk, parlaklık vs yükseldi fakat hala tonla sorun var. QD-Oled en az sorun çıkartan en iyi panel tipi şu anda. LG beyaz alt pikselden kurtulmak için RGB ye geçiş yaptı bile.

Bu yeni 4k 27'' 240hz monitör RGB piksel düzenini kullanacak, artık Woled demek mantıklı olmaz.

Dakika 1:16 Woled sorunları:

Son düzenleme:

OLED'in her türlüsü risklidir zaten. Siz günde 10 saat kullanıyorsunuz diye sorun çıkmayacağını garanti edemezsiniz. Piyasaya ilk çıkan OLED monitör yanmayıp piyasaya yeni çıkan bir OLED monitör yanabilir elektronik bu her türlü risk var. Bizim amacımız riskin neredeyse en az olanını bulmak yoksa hepsi yanabilir, bozulabilir üreticiler zaten bunun için garanti veriyor değil mi? Ayrıca tandem woled her türlü qd OLED'den daha güvenilirdir. Bir tane yakma testi ile bunlar arasında fark yok diyemezsiniz bu ürünler uzun kullanıma bağlı ürünler. Klavye veya mouse incelemiyoruz burada. Tandem woled de iki farklı OLED katmanı bulunur bu katmanlar sayesinde ışık üretimi katmanlar arasında pay edilir bu sayede pikselin ömrü hem uzar hem de ışık yükü binmesi qd OLED'e göre daha az olur. Zaten qd OLED adı üstünde quantum dot teknolojisi ile en iyi renkleri ve parlaklığı sunuyor bunun dezavantajı piksellere ışık yükü binmesi ve ısınması. Tandem woledin üretilme amacı qd OLED kadar görüntüsü ve parlaklığı iyi ama aynı zamanda daha dayanıklı ve daha uzun ömürlü olsun diye üretildi. Evet tandem woled monitörlerde sorun çıkma olasılığı qd OLED'lere göre daha düşüktür yoksa üreticiler neden bu konu ile ilgili ar ge yapsın. Adam ben OLED kullanmak istiyorum riski en az olan hangisi ise onu almak istiyorum diyor. Üreticilerde bunu düşündüğü için bu teknolojiyi geliştiriyor zaten. Pikselin yanması sadece OLED tipine bağlı bir durum değil. Monitörü yapan firmanın kullandığı soğutma tasarımı da çok önemli bu durumda. Kimisi sıvı soğutma koyuyor kimisi düz heatsink koyuyor kimisi fan koyuyor. Mesela ben OLED monitör almak istesem içinde fan olsun istemem şahsen. OLED monitör alacak kişinin iki konuda seçim yapması lazım. Ya riski en aza indirecek tandem woled veya woled alacaksın ya da ben en iyi renkleri, yansımayı ve canlılığı istiyorum diyorsan qd OLED alacaksın ama problem çıkma riski wolede göre daha yüksek olacak bu bir gerçek. Basit bir mantıkla düşünürsek bir şey daha parlak ise daha fazla ısı üretir değil mi? Ee o zaman o şeyin bozulma riski daha fazla olur. Ayrıca OLED monitörlerde en son çıkan monitörler GEN3-4 her türlü daha verimlidir daha güvenilirdir. Oradaki gen takısı panelin iyileştiği anlamına gelir kullanılan elektronik devre, panelin malzeme kalitesi ile ilgilidir.

Son düzenleme:
Aynen dostum aynen çok biliyorsun Woled en iyisi yersen. Kime neyi anlatıyorum ben ya, yine denk geldi bir tane hiç bir şey bilmeden her şeyi bilenler. Sen bildiğini oku en iyisi.

Aynen dostum aynen çok biliyorsun woled en iyisi yersen. Kime neyi anlatıyorum ben ya, yine denk geldi bir tane hiçbir şey bilmeden her şeyi bilenler. Sen bildiğini oku en iyisi.

Woled en iyisidir falan demedim. Kıyaslama yapıyoruz burada. Her teknolojinin birbirine göre avantajı dezavantajı var değil mi? Üretici bu teknolojiyi icat edip geliştiriyor para arge zaman harcıyor ama ne hikmetse senin klasik OLED teknolojisi ile risk farkı olmuyor öyle mi? Ben her şeyi biliyorum falan demedim konudaki ilk mesajlarımı okursan piyasaya bile hakim değilim sadece teknolojisi hakkında bilgim var dedim. Tandem woled en iyisidir dedim ama dediğim kısım uzun ömürlülük ve yanma riski açısından yoksa her türlü dediğin gibi renk doygunluğu olsun renk canlılığı olsun yansıma biçimi olsun qd OLED her türlü daha iyi woledden. Kimisi performansı ve sunduğu görüntü kalitesi iyi olsun der kimisi uzun ömürlü ve dayanaklı olsun der seçim alıcının. Bana kalsa OLED'in daha zamanı var zaten daha yeni tipte OLED'ler gelecek daha iyi ve daha dayanaklı olacaklar. Ayrıca bu ürünler elektronik her türlü risk var bu ürünlerde ve herkes her üründen memnun kalamayabilir. Bir monitör kimisine göre parlak gelir kimisine göre renkleri kötü gelir kimisine göre yansıması problemdir herkesin görme duyusu algılama biçimi kişisel hazzı farklıdır. Bir ay önce ASUS VG249QM5a isimli monitör aldım adamın birisi çok fazla ışık sızması var almayın demiş. Şimdi bu adam böyle dedi diye monitör kötü mü oluyor? Evet ışık sızması var hem de ekran siyahken bayağı belli oluyor ama benim için bu durum dezavantaj yaratmıyor. Benim için monitörün görüntü kalitesi ikinci-üçüncü planda. Ben rekabetçi oyun oynadığım için benim için saf performans ve gecikme önemli bu yüzden satın aldım ben bu monitörü. TN de alabilirdim ama o kadar kötü renk gamutlu monitörde kullanmak istemedim. Hatta bence IPS devri artık kapanalı çok oldu en az IPS kadar hızlı ve gecikmesi düşük VA panel monitörler var piyasada hem de görüntü ve renk kalitesi muazzam. Duyu organlarına hitap eden ürünler kişiye bağlı bir durumdur herkes aynı hissi aynı hazzı alamaz. Ortalama kalitenin üstünde ve merdiven altı olmayan çoğu elektronik ürün birçok insan için yeterli oluyor. En iyisinin en iyisine ulaşmak istiyorsan gider kesenin ağzını açarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…