$50 bütçeli Overclock icin 120W islemci sogutucusu

TeQnaP

Kilopat
Yer
New Jersey/United States
Daha fazla  
R5 1600 AF islemciye overclock yapmayi dusunuyorum. Elimdeki Wraith Prism sogutucusu 4.1GHz/1.35V icin yeterli olmadi. HWinfo64'da 118W guc cektigini gordum. Sogutucuyu Amazon.com'dan almak istiyorum. Simdiden tesekkurler.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemci o kadar güç çekiyor mu cidden? 3800X işlemcim 4.4GHZ 1.28V’ta 103W çekiyor.

Konu sahibinin New Jersey'de yaşadığını düşünüyorum.
Evet New Jersey'de yasiyorum.
O işlemci o kadar güç çekiyor mu cidden? 3800X işlemcim 4.4GHZ 1.28V’ta 103W çekiyor.
Vallahi bende bilmiyorum dun bir konu daha atmistim cok isiniyor diye acaba Wraith Prism tam oturmamis mi diye dusunmuyor degilim ama kafama imkansiz gibi geliyor.
Eve gecince ekran gortuntusu atarim kac W cektigini. Stock V 1.125 civari ben bunu 1.35V yapinca yukselmesi mantikli geliyor. Bu arada suan 4.0GHz/1.3V olarak kullaniyorum ve 88W cekiyor ama yine de fan sesinden rahatsiz oluyorum ve yayin + oyun oynarken 70 derece + cikiyor boylelikle BIOS'dan ayarladigim fan %85 calisiyor.
Soğutucunun yüksekliği 157 mm. Kasanıza sığıp sığmadığını kontrol edin.
Bunun yerine https://www.amazon.com/Cooler-Maste...CT05GFQADFN&psc=1&refRID=XM61JPEPKCT05GFQADFN alsam cok fark gorur muyum? Sizin attiginizin incelemelerine daha onceden bakmistim baya saglam gozukuyor.
Bu arada kasam Phanteks P300 ve derinligi 160MM.
Sizce normal mi 118W 1.325V'ta. Termal macun guzel yayilmamis olmasi isi sorunu cikarir mi?
Ben findik taneciginden bir kucuk olarak birakiyorum ondan sonra basincla duzlelir diyorum.
Soğutucunun yüksekliği 157 mm. Kasanıza sığıp sığmadığını kontrol edin.
Bu arada tek fanli modelini alsam cok isinma artar mi?

Son düzenleme:
Tavsiyem arctic'in tek fanlı olanı almanızdan yana. 200 watt TDP değeri var. i5 9400f ile kullanıyorum tam yükte 50-55 derece oluyor. Hyper'ın TDP'si 180 watt.
Sogutucudan gelen DB sesini ve islemcinizin tam yukte tukettigi watt bilgilerini rica edebilir miyim. Kafam daha cok Arctic'e yatmaya basladi.

65 watt. Sessiz çalışıyor baya DB'yi bilmiyorum.
Ben OC yapinca 120W . Bilgilendirmen icin cok tesekkur ederim.
Baska Arctic 34 Single Fan kullanan ve islemcisi 110W+ olan arkadaslar var mi.
Simdi siparis ettim Arctic 34 E-Sports. Cumartesi gunu geliyor. Geldiginde konu acip degerlendirecegim. Etiketlememi isteyenler yazsin.
Sogutucu elime gecti. Degerlerim ;
Sizce bu degerler normal mi. Kasa on kapagi ve yan kapagi acik. Bana biraz fazla geldi cunku sogutucu 200W kadar destekliyor, ben max 65 derece alirim diye dusundum. Evin ici 23 derece.

Dosya Ekleri

• Capture.PNG
    347,9 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…