50 CC motoru 100CC yaparken yazılım mı yoksa silindir mi değiştirilmeli?

Emrebeyx

Hectopat
50 CC motorum var 100CC yapacağım yazılım mı? Yoksa silindir mi değiştirsem iyi olur?

50 CC demek 0,05 litre silindir hacmi var demek. 100 CC demek 0,1 litre silindir hacmi var demek. Fiziksel hacim. Silindir değişir ya da bir 50'lik silindir eklenir. Büyük ihtimal şu an 50'lik olan çift zamanlı bir silindirdir ben onu 4 zamanlı bir 100'lük silindirle değiştirirdim. 4 zamanlı 100'lük var mı bilmiyorum tabii.

Pek bilgim yok bu konularda ama yazılımla beygir gücü ekleyeni gördüm de silindir kapasitesini arttıranı hiç duymadım.

Çoğu 50 cc motor kara düzen, yazılımla oynamanız belki 0.5 beygir falan verir daha fazla vereceğini sanmam çünkü arabalardaki gibi bir kontrol şansın olmuyor. Arabalarda subapların ne zamanaçılıp kapanacağını bile ayarlayabiliyorsun (hepsinde değil).

Hız limitörünü bulamadım bulsam soketi çıkaracağım ama direkt beyine bağlıymış enjeksiyonlu olunca üstüne düşmedim fazla

Hız limitörünü bulamadım bulsam soketi çıkaracağım ama direkt beyine bağlıymış enjeksiyonlu olunca üstüne düşmedim fazla
50 cc motorunuz enjeksiyonlu mu karbüratörlü mü? Motorun marka modeli nedir acaba

Mondial wing 50i 2022 model enjeksiyon
Bu motorun silindirini söküp yeni bir silindir takmak sağlıksız olur. Biz bu işlemleri 2006 - 7 model motorlara zevkine yapıyorduk.

Yazılım konusunda bir şey diyemedim enjeksiyonlu ise birşeyler yapılabilir ama değer mi? orası sizde.

Yazılım konusunda bir şey diyemedim enjeksiyonlu ise bir şeyler yapılabilir ama değer mi? Orası sizd

Çocuklarla pikniğe falan gidiyoruz yokuş çekmiyor zor çıkıyorum. Bende o yüzden hızını yükseltmek istiyorum.

Çocuklarla pikniğe falan gidiyoruz yokuş çekmiyor zor çıkıyorum. Bende o yüzden hızını yükseltmek istiyorum.
50 cc ve tatlı bir motor tercih etmişsiniz, 4 zamanlı ve enjeksiyonlu olması çok az yaktığı anlamına geliyor. Ancak güçsüz yapacak bir şey yok. Çekiş gücü tamamen yeterli olacak motorlar en az 125 cc vitesli motorlar oluyor. Çünkü 1. vitese atıp yavaş yavaş çıkabiliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…