50 inç 4K TV yeterli mi?

embraceit

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: Sapphire pulse RX 7900 GRE
Odam için ve PS5 için 4K 120Hz bir TV buldum ama 50inç imiş. Amacım yatağıma uzanıp PS5 oynamak. Toplasanız 4 metre bile yoktur yatak masa arası. Sizce yeterli midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli. Benimki de o civar bir şey ama biraz daha fazla 40 inç 4K M7 monitör alıp geçerim muhtemelen. Yanıtlar yerine kendi perspektifinden değerlendir benim için 40 iyi değil ama idare eder 50 ideal odama.

Odam için ve PS5 için 4K 120Hz bir TV buldum ama 50inç imiş. Amacım yatağıma uzanıp PS5 oynamak. Toplasanız 4 metre bile yoktur yatak masa arası. Sizce yeterli midir?
Bunu bize değil de kendin test ederek karar vermen daha iyi olur. Kimileri vardır 2 metre bile olmayan mesafeden 55 inçe küçük der 65 kullanır, kimileri vardır 3.5m den 40 inç kullanır. Ama 50'nin pek bir sıkıntı yaratacağınj düşünmüyorum.

Gayet yeterli.

tv-inc.jpg

4 metre için yetmez hocam çok küçük. 50" en fazla 2.5-2.8 metre mesafeden kullanılır, daha uzakta özellikle nişan almanız gereken yada ince ayar yapmanız gereken şeyler de yakınlaşmanız gerekir.

Aslında yeterlimi sorusu biraz göreceli. Şöyleki benim izleme mesafem 2.5-3 metre arası ve 65" sahibiyim. İyiki de 65" almışım diyorum çünkü dizi-film çok izleyen birisiyim. Kimi çok umursamaz kimide benim gibi biraz daha sinema havası katmak ister. Bu siteden rtings.com size uygun olan televizyon boyutuna bakabilirsiniz.

4 metre için yetmez hocam çok küçük. 50" en fazla 2.5-2.8 metre mesafeden kullanılır, daha uzakta özellikle nişan almanız gereken ya da ince ayar yapmanız gereken şeyler de yakınlaşmanız gerekir.

Abartmış olabilirim tam emin değilim en fazla 3 metre bizim evde 1080p genişliği 109cm televizyon vardı onda test ettim uzanarak gayet güzeldi ama 1080p olması kötü.

Bütçem maksimum 30k almışken 120Hz ve 4K TV almak istiyorum çünkü monitörümde test ettiğimde PS5'i 120Hz'yi hissedebiliyorum o akıcılığı. 50inc üstü aradigim özelliğe sahip olan TV'ler çok pahalı.

Abartmış olabilirim tam emin değilim en fazla 3 metre bizim evde 1080p genişliği 109cm televizyon vardı onda test ettim uzanarak gayet güzeldi ama 1080p olması kötü.

Bütçem maksimum 30k almışken 120Hz ve 4K TV almak istiyorum çünkü monitörümde test ettiğimde PS5'i 120Hz'yi hissedebiliyorum o akıcılığı. 50inc üstü aradigim özelliğe sahip olan TV'ler çok pahalı.
Düz PS5 kullanıyorsanız 120Hz TV manasız, o kadar FPS verebileceği oyun bir elin parmaklarını geçmez. Ekranın büyüklüğü daha önemli, bence en az 60" bakın siz o mesafe için mümkünse 65" alın. Ben 43" ekranı 1.2-1.5 metre mesafeden kullanıyorum.

Bilemedim ya ben şu an rekabetçi oyunları PC'den oynuyorum ama olur da PS5'te o tarz hızlı akan oyunları oynamaya alışırsam ve 60Hz yüzünden oyun zevkim kaçarsa diye korkuyorum.

böyle bir TV var evde ona bağlıyorum bazen onda oynuyorum bu TV 1080p ve 50Hz genişliği ise 109cm ve uzakligimi az çok siz görüyorsunuz.

Dosya Ekleri

• IMG_20250113_004044.jpg
    IMG_20250113_004044.jpg
    124,2 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı