50 Mbps hızını tam alabilmek için hangi CAT kablo alınmalı?

Gerçekten fark hissedilmez mi?

CAT7 tarzı kablolar paraziti azaltıcı özelliklere sahip ve veri merkezlerinde falan kullanılıyor. 50Mbps internet için gereksiz yani. Siz yine de garanti olsun ileride internet paket hızını yükseltirim derseniz CAT6 veya CAT6a alır yıllarca kullanırsınız.

Üstte diğer arkadaşın dediği gibi marka takıntısı olmasına gerek yok bence de. Yıllardan beri bilgisayarcılardan ihtiyacıma göre metre kestirip kullanıyorum. Gidip markalı diye 2 3 kat fazla para vermenize gerek yok bozulursa gider yenisini alırsınız.

Ev içi mesafede CAT5 ve üzeri herhangi bir kablo 50 Mbps internet bağlantısı için yeterlidir.

Ben an itibariyle yazlığımda CAT5E kablo kullanıyorum. 85 Mbps internet hızımı veriyor. Ağ bağlantısı ise 1Gbps modunda. Esas ikametgahımda Kabeldirekt marka bir CAT6 kablo kullanıyorum. Ondan da memnunum. Türkiye'deki hemen her internet abonesi için ortalama bir CAT6 kablo yeterlidir. İnternet bağlantı performansı olarak CAT7 veya CAT8 kablonun hiçbir farkını göremezsin.

Marka önerileri olarak; Kabeldirekt ve Ugreen verebilirim. Güncel fiyatlara bakmadım. Çok pahalıysa bunlara bile gerek yok.

Güncelleme: Amazon'da Ugreen kabloların fiyatı şu an makul. Metresi ~30 lira hatta altına denk getirebilirsin. Kabeldirekt bir tık pahalı.

Son düzenleme:
CAT6 ve CAT6a ne farkı var kısaca?

CAT6 ve CAT6a ne farkı var kısaca?

Kısaca ikisi de 10 Gbps hızı destekliyor ama CAT6 55 metre civarında desteklerken, CAT6a 100 metre desteğe çıkabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…