50 Mbps internette 5GHz acmak mantikli mi?

KunRois

Kilopat
Daha fazla  
5GHz uzerinden baglaninca sadece birkac diş cekiyor modem bir tik uzakta oldugu icin ama hizda da boyle aşırı bir artis veya dusus olmuyor. 2.4GHz baglaninca full cekiyor ve hizda asagi yukari ayni gibi. Bu durumda acilmali mi? Ping daha mi az olur mesela 5GHz acikken? Birkac dis cekiyor sonucta cok cekmiyor bu yuzden aşırı etki ettigini sanmiyorum. Bu 5GHz teknolojisi fiber internetlerde daha verimli calisiyor sanki. 50 Mbps internette kullanmak mantikli olur mu?

Hocam bu çalışma frekansını belirliyor aslında sizin 50 Mbps ile fark elde edebileceğiniz bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ben şöyle bir durumda fark elde etmiştim: Kulaklığımı BT ile bağladığımda 2.4 GHz ile bağlanıyor ve WİFİ üzerinden 2.4 GHz kullanırsam kulaklığımın ve WİFİ'nin frekansı çakışıyor ve internet yavaşlıyordu. Bu durumda WİFİ'i 5 GHz'de kullandığımda kulaklık 2.4 GHz olduğu için frekansları farklı oldu ve artık çakışmadılar. Dolayısıyla sorunum da ortadan kalkmış oldu. Yani kulaklık gibi BT üzerinden bir araç bağladığınız veya benzeri durumlar varsa fark hissedersiniz. Yoksa çok da şey etmemek lazım.

Hocam peki mesela evde iki ag olsa ve birinde ev halki digerine sadece ben baglansam bu pingi vesaire etkiler mi? Ayni internete baglilar sonucta.

5G doğrudan (modem cihaza baktı mı gördüğü zaman) iyi çalışıyor ama duvar geçmekte zayıf.
2.4 yayını için kanal değiştirip devam etmek en iyi sonucu veriyor. Sebep: artık herkes wifi kullanıyor, aynı modem kanalını kullanan başka komşun varsa çakışıp ikisinin de performansı düşüyor.
Şu programı indirip hangi kanal ne kadar dolu görebilirsin: WiFi Analyzer - Free download and install on Windows | Microsoft Store
Daha sonra gerekirse modem yönetim sayfasından kanalı değiştirip rahat çalışmasını sağlarsın.

Hocam peki mesela evde iki ag olsa ve birinde ev halki digerine sadece ben baglansam bu pingi vesaire etkiler mi? Ayni internete baglilar sonucta.
Hocam bilemedim ama çok fark göreceğinizi sanmam. Ping sorunu için şunu araştırabilirsiniz, işinize yarar diye düşünüyorum: BufferBloat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…