Kreinvulon
Femtopat
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 9
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Arkadaşlar internetim TT 50Mbps değerlerim ekteki gibi. İnternette dalgalanmalar ve kopmalar yaşıyorum sorun hatta mı modemde mi acaba ona göre router alacağım.
Hocam ev müstakil direkten eve kadar telefon kablosuyla geliyor oradan bildiğimiz elektrik bandıyla ulama ile dsl'e dönüştürülmüş o zaman buradan kaynaklı problem olabilir mi? fotoğraf olarak koyuyorum. Altyapı olarak da göknetten türknetten falan sorgulatıyorum o da ekteki gibi çıkıyor. Bugün müşteri hizmetlerini aradım hatta bir problem olmadığını söylediler.Modeminize 34 Mbps hız geliyor. SNR margin değeriniz sınırda ve hat zayıflamanız oldukça yüksek. Bu gösteriyor ki bina içi kabloda problem var.
Altyapı sorgulamasında ne kadar değer çıkıyor, bir de modemi binanın ankastresine bağlayarak test etme imkanınız var mı?
Hocam ev müstakil direkten eve kadar telefon kablosuyla geliyor oradan bildiğimiz elektrik bandıyla ulama ile DSL'e dönüştürülmüş o zaman buradan kaynaklı problem olabilir mi? Fotoğraf olarak koyuyorum. Altyapı olarak da göknetten TurkNet'ten falan sorgulatıyorum o da ekteki gibi çıkıyor. Bugün müşteri hizmetlerini aradım hatta bir problem olmadığını söylediler.
Hocam çok hassas bağlanmış gibi ya kopar diye korkuyorum mobil veriyle uğraşamayacak durumdayım iş gereği ben buna telekomdan arıza kaydı falan oluştursam bakarlar mı bunu bağlayan da telekomculardı sonuçta. Olmadı parasıyla düzelttireceğim zaten. Hiçbir yerde problem görünmüyor hat gayet iyi diyor müşteri hizmetlerindeki kadınKablodaki ek de sorun var o zaman hocam. Ek yerinin ayrıntılı fotoğrafını paylaşır mısınız?
Hocam çok hassas bağlanmış gibi ya kopar diye korkuyorum mobil veriyle uğraşamayacak durumdayım iş gereği ben buna Telekom'dan arıza kaydı falan oluştursam bakarlar mı bunu bağlayan da telekomculardı sonuçta. Olmadı parasıyla düzelttireceğim zaten. Hiçbir yerde problem görünmüyor hat gayet iyi diyor müşteri hizmetlerindeki kadın.
Çok fazla ince kablo var gibi hocam düz elektrik işinden az çok anlarım da priz anahtar bağlama falan ama buna çok gözüm kesmedi ya önce telekomdan halletmeyi deneyeyim. Peki sizce buradan kaynaklanma ihtimali yüzde kaç hocam tüm internet sağlayıcılar 65-66'dan aşağı göstermiyorken müşteri temsilcisinin altyapı destekliyor sorun yok demesine rağmen altyapının bu hızı desteklememe ihtimali var mıdır mesela? Modeme gelen interneti de kontrol ediyorum da 30 ile 35 arası dalgalı şuan mesela. Aklıma başka bir şey gelmiyor yani telefon direğinden direkt evin içine kadar siyah bildiğimiz telefon kablosuyla giriyor hiçbir yere uğramadan yani orada ulamayla dsl kablo bağlanmış siyah telefon kablosuna o da modeme giriyor başka bir şey yok yani.Arıza kaydı oluşturursanız bakarlar hocam. Ama eliniz yatkınsa kendinizde yapabilirsiniz. Yak 1 telefon boncuğuyla kayıpsız bağlayabilirsiniz.
Çok fazla ince kablo var gibi hocam düz elektrik işinden az çok anlarım da priz anahtar bağlama falan ama buna çok gözüm kesmedi ya önce Telekom'dan halletmeyi deneyeyim. Peki sizce buradan kaynaklanma ihtimali yüzde kaç hocam tüm internet sağlayıcılar 65-66'dan aşağı göstermiyorken müşteri temsilcisinin altyapı destekliyor sorun yok demesine rağmen altyapının bu hızı desteklememe ihtimali var mıdır mesela? Modeme gelen interneti de kontrol ediyorum da 30 ile 35 arası dalgalı şu an mesela. Aklıma başka bir şey gelmiyor yani telefon direğinden direkt evin içine kadar siyah bildiğimiz telefon kablosuyla giriyor hiçbir yere uğramadan yani orada ulamayla DSL kablo bağlanmış siyah telefon kablosuna o da modeme giriyor başka bir şey yok yani.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederimHocam sorun modem kaynaklı değil. Ya ek yerinde problem var ya da modeme taktığın jack gevşemiş olabilir. Türk Telekom'dan direkten siyah kabloyla bağlandığın için bina kablon yok zaten. Siz Türk Telekom ekibinin gelmesini bekleyin. Eğer çözülmezse size yardımcı olayım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.