50 Mbps internette hız yavaş oluyor

Lioren

Hectopat
Makaleler
8
Yer
Istanbul/Beyoğlu
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM : 16GB
İşlemci : Intel İ5-11400H 2.7~4.5GHz
SSD : Crucial 500GB
Ekran Kartı : RTX 3050Ti 4GB 60W
İşletim Sistemi : Windows 11 Home
Ekran : 1080p IPS 144Hz 3ms
Merhaba. İstanbul beyoğlu'da oturuyorum. 50Mbps fiber var lakin internet çok yavaş. 24 Mbps VDSL varken 20 Mbps civarında geziyordu. 50 Mbps fiber aldığımızda 30 Mbps civarıydı. Dün geceden beri de bu hızlarda. En yakın sunucu 8 kilometre uzakta bağcılar onu seçtim. Turkcell Superonline kullanıyorum.
Apartman 60 Mbps'e kadar destekliyor. 45 50 yıllık bir apartman.

1684665472847.png

Fotoğrafı bile 10 15SND'e ekledi. Evin her yerinde aynı hız. Modemin dibinde de aynı evin modeme en uzak yerinde de aynı odamda da aynı. Hatta bazen modeme yaklaşınca daha da yavaşlıyor. İnternet az önce 2 Mbps download ile 0.4Mbps upload falandı. Modem Huawei bir modem 2018'den beri o. Sebebi nedir? Hiç modemi resetlemedim resetleme yerini bulamadım kapa aç yapıyorum yine aynı. Konuyu bile 20 30SND'e açtı delireceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba başka bir cihazdan test yaptığınızda sonuç aynı mı? Mesela telefondan speedtest yaptığınızda aynı değerleri mi veriyor?
Aynı. Saat akşam 10 gibi normale döndü yine arada bir yavaşlıyor internet.

Aynı. Saat akşam 10 gibi normale döndü yine arada bir yavaşlıyor internet.
Büyük ihtimal alt yapı yetmiyor. Diğer bir tabirle herkes internete yüklendiği için buda yüksek hızlar alamamanıza sebep oluyor.

Yani belki işe yarar bilemem ama internet sağlayıcınıza şikayette bulunun işte durumunuzu anlatın çok yoğunluk diye açıklayın. Bunu apartmanınızdaki diğer kişileride örgütleyerek yaparsanız. Belki gelip hat çekebilirler rahatlaması için ya da başka bir çözüm oluşturabilirler en azından şansınızı deniyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Büyük ihtimal altyapı yetmiyor. Diğer bir tabirle herkes internete yüklendiği için bu da yüksek hızlar alamamanıza sebep oluyor.

Yani belki işe yarar bilemem ama internet sağlayıcınıza şikayette bulunun işte durumunuzu anlatın çok yoğunluk diye açıklayın. Bunu apartmanınızdaki diğer kişileride örgütleyerek yaparsanız. Belki gelip hat çekebilirler rahatlaması için ya da başka bir çözüm oluşturabilirler en azından şansınızı deneyebilirsiniz.

Yan komşuda da aynı sorun var 1000LERCe lira verip yeni modem falan almışlar ama aynıymış. Apartmandakilerin%60'inda internet yok kalanlarla deneriz belki sağ olun.

Yan komşuda da aynı sorun var 1000LERCe lira verip yeni modem falan almışlar ama aynıymış. Apartmandakilerin%60'inda internet yok kalanlarla deneriz belki sağ olun.
O zaman mahalleyi örgütlerseniz ihtimaliniz artar. Sonuçta para verip hizmeti alamıyorsanız düzeltmeleri gerekiyor. Herkes sesini çıkarrısa yardımcı olabilirler diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı