50 Mbps internette ping sabit değil

zalf430

Hectopat
Arkadaşlar Türk Telekom'un 50 down 8 upload paketini kullanıyorum ama ping de bir gariplik var. Mesela ben çoğunlukla LoL oynuyorum her oyun başladığında ping değişiyor. Örnek vermek gerekirse bir oyun 63ms ile başlıyor ve 63ms ile bitiyor. Diğer oyun 75ms ile başlarsa oyun sonuna kadar 75ms ile oynuyorum. Bu olay random bir şekilde mi tekrarlıyor yoksa altyapıda mı bir sıkıntı var? Yaklaşık 2-3 aydır bu problem var. Ne yapabilirim?

Not: Ethernet kablosu kullanıyorum.

Modem link: Tenda V12 AC1200 Dualband 4 Port VDSL/ADSL Kablosuz Modem Router - incehesap.com

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dediklerinizi yapmıştım ama sorun hâlâ devam ediyor...
Yardım
Bu ping dalgalanması çok kötü bir şey. Çözümü bilmiyorum ama belli aralıklarla tracert testi yapıp sonuçları atar mısınız? Hat değerlerinizi de atın.

Eve geçince testleri yapıcam hat değerlerini de atarım. Umarım çözebiliriz bu sorunu.
Eki Görüntüle 1336914
Eki Görüntüle 1336917
@Çağrı SANSAR
Muhtemelen hattınızın fastpath modunda olmamasından kaynaklanıyor. "Gecikme" kısmındaki ve onun üstündeki değerler 0-1 olması gerekiyor. Müşteri hizmetleri ile görüşüp hattınızı fastpath moda aldırmanız gerekiyor. Sorun devam ederse geri dönüş yaparsınız.

Hat değerleriniz normal, sadece zayıflamanız biraz fazla ama onun etki edeceğini düşünmüyorum.

Gecikme değerinde fast yazıyor. Bu fastpath olmuyor mu ? Bu arada interneti bağlattığımdan beri fastpath modundaydı kendi kendine değişmiş olabilir mi ?

Gecikme değerinde fast yazıyor. Bu fastpath olmuyor mu ? Bu arada interneti bağlattığımdan beri fastpath modundaydı kendi kendine değişmiş olabilir mi ?
Kendi kendine değişmez. 2.attığınız fotoğrafta dediğim değerlerin 0-1 arası olması gerekiyor, bu da gösteriyor ki hattınız faspath modunda değil. Orada niye öyle yazıyor ben de bilmiyorum, belki başka bir şeyi ifade ediyordur.

Tamamdır teşekkür ederim. Müşteri hizmetleri ile konuşacağım.
Müşteri hizmetleri ile konuştum hiçbir sorun yok dediler İnanmalı mıyım yoksa tekrar şansımı denemeli miyim? @Çağrı SANSAR

Son düzenleme:
İnanmayın ve şansınızı deneyin. Yetkili kişiyle konuşmak istediğinizi söyleyin, genelde onlar anlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…