50 MBps VDSL Hipernet Upload hız gecikmesi sorunu

altuntepe

Megapat
Daha fazla  
Dostlar, 50 MBps VDSL hipernet kullanmaktayım. Herhangi bir sıkıntı yok fakat bir şey dikkatimi çekti hız testi yaparken upload kısmında biraz bekliyor sonra 2 megabit hızına çıkıyor. Önemsiz gibi görünse de bir şey upload ederken ilk başta hep bi bekleyip sonra kendine geliyor hız. Modem arayüzünde upload çıkış gücünün eksilerde olduğunu gördüm sorun bundan mı kaynaklanıyor acaba? Birde bina içindeki telefon kabloları 0.75'lik eski kablolar kalın olduğu için mi bu gücü azaltıyor eğer öyleyse cat6 kablo ile değiştirmeyi düşünüyorum bina içindeki tüm kabloları. Ekran görüntülerini paylaşıyorum bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Modem hat değerim:

Hız testi:

Bina içindeki kablo:

Dostum kablodan kaynaklanma ihtimali var dışarıdaki hat hızlı içeri deki hat yavaş olunca kesilmeler meydana geliyor olabilir. İnterneti bağlatırken yeni kablo çekmediler mi?

İndirme hızın minimum 45Mbps çıkması gerekirken 30Mbps çıkmış, Türk Telekom'u(444 1 444) arayarak bir arıza kaydı açtırmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…