50 TL'ye i3-2310M notebook yükseltme

Frekans düşürüyor olabilir 75 derecede. Bilgisayar eski, işlemci nesli de aynı şekilde. Model hakkında özel bir bilgim yok fakat %95 ihtimal ile frekans düşmesinin sebebi sıcaklık.
Benim bilgisayarım onun bilgisayarından daha eski. Bende böyle bir sorun olmuyor. Hatta benim bilgisayarım da 85 dereceye çıkıyor ancak yine de frekans düşmüyor.

Benim bilgisayarım onun bilgisayarından daha eski. Bende böyle bir sorun olmuyor. Hatta benim bilgisayarım da 85 dereceye çıkıyor ancak yine de frekans düşmüyor.
Modelden modele değişiklikler çok doğal fakat benim de eski bilgisayarım 80 dolaylarında iken soğutma çok zor olduğu için işlemci çok büyük frekans düşürme yoluna başvuruyordu. Başka sebepleri olabilir fakat aklıma gelmiyor şuan. Sizin aklınıza gelen bir neden var mı? Neden frekans düşer ki durduk yere.

Arkada açık olan bir program ya da bilgisayara virüs bulaştıysa buna neden olabilir.

Arkada açık olan bir program ya da bilgisayara virüs bulaştıysa buna neden olabilir.
Evet, daha ucuz ve maliyetsiz yolu olan virüs tarama işlemi yapılabilir. Değerli @MotoruCalinanGaspçı dostum, Malwarebytes ve Kaspersky ile detaylı tarama gerçekleştirip virüs durumunu kontrol eder misin? Malwarebytes indirirken orijinal siteye giriş yaptığından emin ol, bir tane korsan site geziyor etrafta. Tarama yaparken internet bağlantını kesebilirsen belki daha iyi bir sonuç alabilirsin.

Hocam Avast ile aradım 4 5 tehdit çıktı hepsini hallettim ama sonuç aynı.

Benim bilgisayarım 10 yıllık. İçinde 1. nesil i7 işlemci var. 8.1 yüklü. Çok iyi çalışıyor.

Keşke bende de 1. nesil i7 olsa. Nasıl canavar gibi çalışıyordur şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…