50 Tl'ye Laptop Soğutucusu

Creed Dostu

Megapat
Makaleler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime X670 -P-CSM ATX Anakart
AMD Ryzen 7 7800X3D İşlemci
Corsair Vengeance 6000 Mhz DDR5 Ram
Arctic Liquid Freezer İİ 360mm Sıvı Soğutma
Pny 4070 Ti GPU
Kingston 1 TB SSD
Phantex P500A Kasa
Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 25-50 TL arası işlemci soğutucusu almak istiyorum. Sizce hangisini almalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkla içerik çelişkili.
İşlemci mi, dizüstü soğutucusu mu?
Kardeşim babam benden habersiz almış soğutucu ve ne tür bilmiyorum. Laptop'un sıcaklığını alıyor. Laptop ilk defa kullanıyorum acaba batarya kullanımı hakkında net bir bilgin var mı. :confused:

Sorunuz tam açık değil fakat anladığım kadarıyla cevap vereyim. Laptopu batarya takılı şekilde kulanın.
Teşekkür ederim ama batarya ömrünü kısaltmaz mı bu bazıları öyle diyo bazıları farklı diyor. :confused:

Bataryayı kullanmayacaksanız ömrünün uzun veya kısa olması fark etmez, değil mi? Ama bataryayı kullanmazsanız bilgisayarınızı tehlikeye sokmuş olursunuz. Ben 5 yıllık laptopumu hep batarya takılı şekilde kullandım. Günde 5-10 dakika da değil, oldukça uzun süreler çalıştı. Ne bilgisayarda, ne de bataryada sorun var. Eğer şarjınız doluysa zaten AC güce geçiliyor. Batarya sürekli şarj olmuyor. Bilgisayar kapalıyken de fişte kalmamasına özen gösterin. Hepsi bu.

Bataryayı kullanmayacaksanız ömrünün uzun veya kısa olması fark etmez, değil mi? Ama bataryayı kullanmazsanız bilgisayarınızı tehlikeye sokmuş olursunuz. Ben 5 yıllık laptopumu hep batarya takılı şekilde kullandım. Günde 5-10 dakika da değil, oldukça uzun süreler çalıştı. Ne bilgisayarda, ne de bataryada sorun var. Eğer şarjınız doluysa zaten AC güce geçiliyor. Batarya sürekli şarj olmuyor. Bilgisayar kapalıyken de fişte kalmamasına özen gösterin. Hepsi bu.
Yok asla pc kapalıyken şarja takmam. Şuan benim batarya "tam dolu" dediği için bataryadan değilde AC gücüne geçiyo batarya etkisi yok yani bu doğru mu ?

Batarya şu an şarj olmuyor ama bilgisayarı voltaj dalgalanması gibi unsurlardan korumakta. Elektrikler gittiğinde de otomatik olarak devreye girip bilgisayarın kapanmasını, zarar görmesini ve kaydetmediğiniz çalışmalarınızın kaybolmasını önleyecektir.

Batarya şu an şarj olmuyor ama bilgisayarı voltaj dalgalanması gibi unsurlardan korumakta. Elektirikler gittiğinde de otomatik olarak devreye girip bilgisayarın kapanmasını, zarar görmesini ve kaydetmediğiniz çalışmalarınızın kaybolmasını önleyecektir.
Bende bilgisayarı alalı 1 hafta oldu fakat hep şarjı saatler sonra % 15 falan oluyo şarja takıyorum doluyo fişi çekiyorum sonra tekrar bittiğinde şarja takıyorum ayrıca ağır oyunlarda mecbur takıyorum. Sanırım böylesi çok kötü en doğrusu hep şarjda olması.

Son düzenleme:
Elektrik olduğu sürece prize takılı şekilde kullanın. Bataryayı elektrik olduğu halde sürekli olarak boşaltıp tekrar doldurmak sağlıklı bir davranış olmaz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı