Merhaba,
Sınıf geçme şartı yıl sonuna göre hesaplanır. Yıl sonuna göre de iki dönemlik ortalamanızın ortalaması 50 etmeli yani iki dönem ortalamasını toplayınca 100 ve üzerinde olmalı. Edebiyat gibi baraj derslerden de kalmamalısınız, kalman durumunda sorumluluk sınavına giriyorsun.
Bir diğer sınıf geçme şartı ise devam zorunluluğudur. Okullarda devam zorunluluğu bulunduğundan dolayı devamsızlığınıza dikkat etmelisiniz. Devamsızlığınız özürsüz 10 gün, toplam 30 gün hakkınız vardır. İkisinden birinin yarım gün aşması durumunda sınıfta kalıyorsun. Özürsüz devamsızlığın 5 günü aşarsa da iki dönemlik belge alamıyorsun. Şu anlık aklıma gelenler bunlar, aklına takılan farklı bir soru varsa seve seve yardımcı olmak isterim.
Ek olarak ortalamayı tutturduğun sürece de zayıfın hiçbir önemi yok ancak ders saati yüksek olan dersler ortalamanızı ciddi anlamda düşürecektir. Bu da üniversite sınavında etki ediyor maalesef bu yüzden ortalamanızı elinizden geldiğince yüksek tutmaya çalışın.