500-600 TL'ye DDR4 RAM Yükseltmesi

Bütçe
500-600

BED

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Music Producer / Vocalist / Musician
Merhaba,
Bilgisayarımda şu an tek kanal DDR4 8 GB 3200MHz CL22 Hynix marka RAM var. Yanına 1 adet daha RAM eklemek istiyorum, genel olarak GB bazında 8'e 8 eklemem öneriliyor, öncelikle 8'in yanına 16 eklesem X2 8'den negatif olarak nasıl bir fark yaratıyor?

Bir de CL değeri düşük mü makbul yoksa yüksek mi, CL22 değeri iyi bir değer mi?

Bilgisayarımda bulunan Hynix'in aynısını alayım dedim lakin bütçem o kadar değil, 500-600 TL bütçe çıkabiliyorum şu an. Bu fiyatlar arası DDR4 8 GB 3200MHz CL22 (?) RAM önerileriniz varsa yardımcı olur musunuz?

MHZ ne kadar yüksek olursa genel hızı o kadar artar, CL ne kadar düşükse oyun performansı o kadar artar.
Bilgisayarımdaki CL22, yanına RAM aldığımda CL22 almak zorunda mıyım? CL değeri düşük olursa bir uyuşmazlık yaratır mı ?

Bilgisayarımdaki CL22, yanına RAM aldığımda CL22 almak zorunda mıyım? CL değeri düşük olursa bir uyuşmazlık yaratır mı?

Evet uyuşmaz.
Siz CPU-Z programını indirdikten sonra bize SPD kısmını atar iseniz yardımcı olabaliriz.

İfadeler: BED
Özellikle RAM alırken dikkate alınanlar MHz ve CL değerlerinin birbirine uymasıdır aksi takdirde mavi ekran verebilir veya hiçbir şey olmaz alt RAM'e göre hızlarını ayarlar.

CL22 almazsanız uyumluluk sorunu yaratabilir, kimse net bir şey söyleyemez. Bana kalırsa kendi RAM'inizi satıp 8x2 3200 mhz CL16 bir RAM alın. CL22'den sonra farkı çok iyi hissedersiniz.

CL22 almazsanız uyumluluk sorunu yaratabilir, kimse net bir şey söyleyemez. Bana kalırsa kendi RAM'inizi satıp 8x2 3200 MHz CL16 bir RAM alın. CL22'den sonra farkı çok iyi hissedersiniz.

Anladım, teşekkür ederim. Şöyle ki bilgisayarım henüz sıfır bir birlgisayar. Eski bilgisayarımı 10 yıl kadar kullandım, bu bilgisayar için de aynı arzuyu taşıyorum. Bildiğimiz FPS oyunları dışında öyle aman aman oyun oynamıyorum o yüzde CL değeri için kısa vadede yükseltmeye ihtiyaç duyacağımı sanmıyorum. Şimdilik ön bellek sürekli dolduğu için 8 GB aynı değerlerde bir RAM alsam bana kafi sanırım. Birkaç seneye 16x16'ya geçerim zaten yüksek ihtimalle. Benim değerlerimde 500 600 bütçeli RAM var mıdır önereceğiniz. Markaları çok tanımıyorum karar veremedim o yüzden.

Evet uyuşmaz.
Siz CPU-Z programını indirdikten sonra bize SPD kısmını atar iseniz yardımcı olabaliriz.
Hallediyorum hemen.

@364485 @wus

Dosya Ekleri

• Bellek.png
    15 KB · Görüntüleme: 34
  • SPD.png
    19,1 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:

Uyumludur ama çok pahalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…