500₺ CPU soğutucu önerisi

muhammet4129

Picopat
Daha fazla  
RAM
2×8 Ram
Ekran kartı
Asus Dual RTX 4060 8GB
Anakart
A620M-K AM5 (LGA 1718)
İşlemci
Ryzen 5 7500f
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence paranı biriktir attığın soğutucu değil 7500F'i bu sistemde kendini bile soğutmaz gibime geldi ve AM5 uyumlu değil zaten.

am4 uyumluluk am5tede işe yarıyor diye duymuştum. illa alacaksan anakartta ayakları tutturmak için aparatlar yoksa onuda alman lazım.
1708846034750.png

AM4 uyumluluk AM5tede işe yarıyor diye duymuştum. İlla alacaksan anakartta ayakları tutturmak için aparatlar yoksa onu da alman lazım.
Eki Görüntüle 2125621

@Tufur @Enahaine evet bende fazladan aparat alacağımı zannediyordum öyleymiş. Şimdi soğutucu olmadan 7500F 1-2 yıl kullanırsam ne olur? Aparatı da alıp kullansam mantıklı mı? Yoksa hiç gerek yok mu?

@Tufur @Enahaine evet bende fazladan aparat alacağımı zannediyordum öyleymiş. Şimdi soğutucu olmadan 7500F 1-2 yıl kullanırsam ne olur? Aparatı da alıp kullansam mantıklı mı? Yoksa hiç gerek yok mu?

Hocam çok ağır oynamıyorsanız işlemcinin Turbo frekansını kapatıp öyle kullanın bende şu an stok fanla kullanıyorum Turbo frekansı kapatınca 55 60 derece civarında geziyor.

Hocam çok ağır oynamıyorsanız işlemcinin Turbo frekansını kapatıp öyle kullanın bende şu an stok fanla kullanıyorum Turbo frekansı kapatınca 55 60 derece civarında geziyor.

Genel olarak Valorant oynarım. Günlük 4-5 saat oynarsam sıkıntı olur mu? Bir de Turbo frekans nasıl kapatılıyor? Ve kapatınca FPS de falan düşme olur mu?

@Enahaine

@Tufur o zaman Gametech Freezer 2.0 mı alayım ona aparat gerekli mi?

Son düzenleme:
Bunda da braket gerekli gibi.

Bilgisayarın ısısına bakacaksın oyundayken Max kaçı görüyor 90'ın altındaysa sıkıntı yok. Üstündeyse FPS kısıtlayabilirsin oyunlarda ya da bir başka yol olarak güç planından işlemci Max'ı düşürebilirsin.

Genel olarak Valorant oynarım. Günlük 4-5 saat oynarsam sıkıntı olur mu? Bir de Turbo frekans nasıl kapatılıyor? Ve kapatınca FPS de falan düşme olur mu?

@Enahaine

@Tufur o zaman Gametech Freezer 2.0 mı alayım ona aparat gerekli mi?

İnternetten araştır bulursun ve FPS düşse bile çok umurunda olmaz 540 Hz monitörün yoksa zaten 300 400 FPS arası alıyorsun kapattığın halde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı