500 GB M.2 SSD'ye ek olarak HDD mi yoksa SSD mi alınmalı?

Bütçe
1400

Cozef

Centipat
Daha fazla  
Anakart
Msi B450M A pro max
PC'de şu an 500GB M.2 SSD var ve yetmiyor artık. Ek olarak bir tane alacağım ama HDD mi SSD mi karar veremedim. Sormak istedim

SSD olarak bunu almayı düşünüyorum

HDD olarak bakmadım. Öneriniz varsa belirtirseniz sevinirim.

Anakartında kaç adet HDD bölümü var?

SSD varken HDD'yi araştırmayın.

Hocam HDD alacaksanız Toshiba P300 ve WD10EZEX güzeldir. WD10EZEX ile bir sürü AAA oyunu hiç takılmadan, kaplama sorunları yaşamadan kullanıyorum. Asla üzmezler. SSD olarak da WD Green alınmaz ayrıca. En giriş seviye SSD'lerden biri. 870 Evo tavsiye ederim.

Anakartının tasarımı kötüymüş. Tek M.2 yuvası olmasına bir şey demiyorum da keşke PCIe X1 yuvasını biraz daha aşağıya X16 yuvasından uzak koysalardı. Adaptör vasıtasıyla M.2 NVMe SSD takmak mümkün olurdu. Bu şekilde kullanım hem fiyat hem de performans açısından SATA olanlardan daha mantıklı.

Şu an kablolu SATA SSD(2.5") veya HDD almak zorundasın.

Eğer bütçeni arttırabiliyorsan şu SSD'yi tavsiye ederim. En azından kalitesi sorgulanmayan ve kendisini ispat etmiş bir model. N11 anasayfasında çıkan 150 lira tık hızı kuponla 1600'e iner ve 3 taksite böldürebilirsin.

Yetmiyorsa bunu alabilirsin;

HDD konusunda üstteki öneriye katılıyorum. WD Blue 1TB CMR model (WD10EZEX) bir numaralı tavsiyem. Oyun kurulacaksa en ala HDD bile olsa yanaşma derim.

Son düzenleme:

Evet o durumu düşündüm ama maalesef ekran karti yüzünden gözükmüyor bile ayrıca Apacer kullanan kimse duymadım pek güvenemiyorum ayrıca Samsung'un o SSD'si zaten aklımda ama bütçe yetmiyor ve oyun kuracağım o yüzden ama N11 de o kupon fikrini düşüneceğim.

Hocam 870'e maalesef bütçe sorunundan alamıyorum yoksa onu yapıştırıp geçeceğim oyun kurmayı düşünüyorum o yüzden HDD düşünmeye yöneliyorum ama SSD de alırsam bütçeye göre ve marka olarak WD uygun geldi gözüme.

Apacer güzel bir SSD. PNY CS900'ün muadili. WD Green çok çok giriş seviyesi bir model.

@Max Caulfield @kaiser soze oyun için alacagim HDD 1TB benim icin iyi olurdu ama kısaca Samsung 870 EVO al gec diyorsunuz öyle mi?
İkinci disk olacak ve ağırlıklı olarak oyun oynanacaksa 870 EVO şart değil. AS350, CS900, WD Blue(SA510 olmayan düz model) falan da alınabilir. Bunlar da fiyatlarını gözardı edersek gönül rahatlığıyla alınabilir. Ancak güncel fiyatlara bakınca mantıklı gördüğüm iki modeli verdim. Hangisini tercih edeceğin sana kalmış.

Fiyatına göre iyi bir model ise SSD'nin daha üst modelini yada daha yüksek kapasitelisini almak genelde mantıksız bir hareket değildir. Fazla depolamanın ne zaman lazım olacağı belli olmuyor. İleride yeni ve başka bilgisayara geçince de lazım olabilir. Hatta sistemden çıkarılıp uygun bir kutuya takılarak harici bir sürücü dahi yapılabilir. Yani bilgisayarı gözden çıkarsan bile SSD her zaman değerlendirilebilir. O yüzden de daha kaliteli ve uzun ömürlü olanı tercih etmek de ölü yatırım değildir.

Önerilen modeller senin işini rahatlıkla görülür. Kalite arzusu ve senin ödeyebileceğin fiyat belirleyici olacak.

Yani kısaca SSD al diyorsun baktım Apacer fiyatına göre iyi duruyor ama PNY'yi düşünceğimi sanmıyorum PNY 500GB Amazon'da yurt dışından 1600TL 100TL daha katar Samsung alırım WD blue SA510 olmayan düz model de bulamadım N11'den Samsung alıp 110TL indirim uygulatınca aynı fiyata denk geliyor. Aklımda da hdd var ama bilmiyorum ya

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…