500 GB SSD vs 1 TB HDD

Makaleler
7
Merhaba. Daha önceden alınmış 2. el 500 GB WD marka bir HDD kullanıyorum. HDD son günlerde çok fazla sıkıntı çıkartmaya başladı. Hem sistem çok yavaş açılıyor, hem açıldığında kendine gelmesi uzun sürüyor, hem de artık hafızası yetmiyor. Bu yüzden yeni bir disk alacağım. Laptopumda sadece 1 tane giriş var, o yüzden 1 tane disk alabilirim. 1 TB HDD veya 500 GB SSD almayı düşünüyorum. Sizce hangisi daha mantıklı? Oyun oynayan birisiyim, o yüzden alan tabii ki önemli benim için. SSD konusunda bir düşüncem yok ancak HDD olarak şu ikisinden birisini düşünüyorum:

Bütçem 800-900 TL civarında.
Ek olarak, bu fiyat bandında 1 TB SSD bulunuyorsa o daha iyi olacaktır tabii ki :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows kuracaksanız:
Oyun depolayacaksanız:
tabii bütçe artarsa.

Windows kuracaksanız:
Oyun depolayacaksanız:
Tabii bütçe artarsa.

Arkadaş bilgisayarında sadece 1 tane SATA girişi olduğunu belirtmiş.

SATA olarak bunu;
M.2 olarak bunu:
Size önerim SSD almanızdır. HDD artık çok eskidi alınmaz bu zamanda.

Windows kuracaksanız:
Oyun depolayacaksanız:
tabii bütçe artarsa.
Windows kurup oyun da oynayacağım. Cihazımda M.2 girişi yok. Bütçemi de 300 TL çıkamam ne yazık ki.

Hocam 980 liraya Kingston A400 var yurt dışından, size uyar mı bilmem ama alınır gibi.
Aslında alınabilir, Amazon güvenilir satıcı sorun çıkartacaklarını zannetmiyorum.

Windows kurup oyun da oynayacağım. Cihazımda M.2 girişi yok. Bütçemi de 300 TL çıkamam ne yazık ki.

Aslında alınabilir, Amazon güvenilir satıcı sorun çıkartacaklarını zannetmiyorum.

Fiyatı çok ilgimi çekti, hem kaliteli bir SSD hem de gayet ucuz. Ben de sıkıntı çıkacağını çok düşünmüyorum, mümkünse alın derim. Ek olarak alacaksanız bile internetten HDD almanızı önermem çünkü kargo firmaları kargolara gerekli özeni göstermediği için çoğu zaman bozuk çıkabiliyor, bu durumu arkadaşım 2 kere yaşadığı için sizi uyarmak istedim.

Fiyatı çok ilgimi çekti, hem kaliteli bir SSD hem de gayet ucuz. Ben de sıkıntı çıkacağını çok düşünmüyorum, mümkünse alın derim. Ek olarak alacaksanız bile internetten HDD almanızı önermem çünkü kargo firmaları kargolara gerekli özeni göstermediği için çoğu zaman bozuk çıkabiliyor, bu durumu arkadaşım 2 kere yaşadığı için sizi uyarmak istedim.
Kargo konusunda sorun yaşayacağımı pek zannetmiyorum ancak öneriniz için teşekkür ederim. SSD 811 TL ürün ücreti, 70 TL kargo, 158 TL'de İthalat Ücreti ile 1040 TL'ye tekabül ediyor. Para ayarlamaya çalışıp almaya zorlayacağım. Teşekkür ederim öneri için. Kingston marka SSD, sizce kaliteli mi ve değer mi?

SATA olarak bunu;
M.2 olarak bunu:
Size önerim SSD almanızdır. HDD artık çok eskidi alınmaz bu zamanda.
Hocam Samsung'un bu SSD'si yurtdışından geliyormuş ve toplam 1100 TL civarına geliyor, bu olmaz bu yüzden :)

Son düzenleme:
Kargo konusunda sorun yaşayacağımı pek zannetmiyorum ancak öneriniz için teşekkür ederim. SSD 811 TL ürün ücreti, 70 TL kargo, 158 TL'de İthalat Ücreti ile 1040 TL'ye tekabül ediyor. Para ayarlamaya çalışıp almaya zorlayacağım. Teşekkür ederim öneri için. Kingston marka SSD, sizce kaliteli mi ve değer mi?

Hocam Samsung'un bu SSD'si yurt dışından geliyormuş ve toplam 1100 TL civarına geliyor, bu olmaz bu yüzden :)

SSD'nin herhangi bir kronik sorunu yok ve çoğu kişi tarafından da tavsiye ediliyor. İllaki bir Samsung etmeyebilir ama gayet iyi. İsterseniz internetteki başka konulara da bakabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı