500 Kalori Açıkla Definasyon Yapmak Yeterli mi?

mert00001

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, konuya direkt gireyim. Benim bazal metabolizma hızım 1995–2000 civarında. Günde 500 kalori açık bırakarak definisyon yapsam yeterli midir? Kilom 90, boyum 188 cm. Makro olarak 180 gram protein düşünüyorum. Yağ, normalde 0.7 gr/kg'a kadar düşüyor sanırsam, ama ben 20–30 gram alsam sıkıntı olur mu?

Ha, bir de: Önceden diyetisyenle 130 kilodan 85'e inmiş birisiyim, ama spor yapmamıştım çeşitli sebeplerden. O yüzden yağ oranım hâlâ yüksek ve derim yumuşak; kol altlarım falan sarkık. Bu toparlanır mı?

Bir de sanki yağ oranım %12'ymiş gibi cheat yapsam su tutuyorum. Metabolizmam bozulmuş mudur, düzelir mi?

Not: yazım yanlışlarından ötürü konu kapanmıştı düzeltmeye çalıştım hata yaptıysam affola

Selamlar, konuya direkt gireyim. Benim bazal metabolizma hızım 1995–2000 civarında. Günde 500 kalori açık bırakarak definisyon yapsam yeterli midir? Kilom 90, boyum 188 cm. Makro olarak 180 gram protein düşünüyorum. Yağ, normalde 0.7 gr/kg'a kadar düşüyor sanırsam, ama ben 20–30 gram alsam sıkıntı olur mu?

Ha, bir de: Önceden diyetisyenle 130 kilodan 85'e inmiş birisiyim, ama spor yapmamıştım çeşitli sebeplerden. O yüzden yağ oranım hâlâ yüksek ve derim yumuşak; kol altlarım falan sarkık. Bu toparlanır mı?

Bir de sanki yağ oranım %12'ymiş gibi cheat yapsam su tutuyorum. Metabolizmam bozulmuş mudur, düzelir mi?

Not: Yazım yanlışlarından ötürü konu kapanmıştı düzeltmeye çalıştım hata yaptıysam affola.

Şu an spor yapıyor musun?

Not: Yazım yanlışlarından ötürü konu kapanmıştı düzeltmeye çalıştım hata yaptıysam affola.

Kimi çalışma düşük yağ alımının daha iyi olduğunu savunurken kimi çalışma düşük karbonhidrat daha iyi diyor ben ikisini de denemiş biri olarak düşük karbonhidrat bana yaramıyor kilo ve boyumuz aynı ben kilo verirken 400 pirinç 100 gram yulaf yiyorum yağ olarak 30 gram zeytinyağı ve 15 gram fıstık ezmesinden yağ alıyorum kilo veriyorum proteinle beraber 3000 kalori yapıyor bu süreç tamamen kişisel o yüzden iki seçeneği deneyip işine yarayanla devam edebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı