500 tl Bütçeye İşlemci ve Anakart

caglarkuraner

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Elimde yaklaşık 8 senelik bir Pegasus kasa & Philips 107s6 tüplü monitör & 120 GB sabit disk & 320W güç kaynağı bulunmakta. Bunu canlandırmak için sizlerden en fazla 500-550 tl'ye işlemci ve anakart önerisi bekliyorum. Güç kaynağının yeterli olmayacağı zaten belli, o yüzden değinmeyelim ona. Aralarında kullanacaklarım kasa & sabit disk & monitör.

Tek bir işlemci - anakarta bağlı kalmayalım, AMD/İntel hiç farketmez, türetebildiğiniz kadar yazın lütfen. Şuanda aklımda ilk olanlar: G3258 & H81 vb anakart. Ama maalesef pek güvenimde yok bu işlemciye.... Teşekkürler şimdiden. :)

Fx 6300'e kıyasla i3 4160 alsam nasıl olur peki? Şuan i3 ile 6300 arasında kaldım diyebilirim. G3258'i büyük ihtimal almayacağım.
i3 alırsam anakart olarakta bunu düşünüyorum.

Ayni anakart ile İ5 4440 kullanıyoruz. Ufak olduğu için port sayilari az sadece. FX 6300 alınca 1 2 ay sonra fan almak isteyebilirsiniz, çünkü stok fani biraz gürültülü. Bende var ve su an fan bakıyorum.
FX 6300 İ3 ile İ5 arasında performans olarak. Tüm çekirdeklerini kullandigi işlerde giriş seviyesi İ5'lere yaklaşıyor.
G3258 için de işlemci soğutucusu almanız gerekecektir O.C. yapabilmek için. İyi bir fanin 100 TL'den basladigini unutmamak gerek.

Bütçe dostu olarak bence iyi bir ikili secmissiniz.

Fx 6300'e kıyasla i3 4160 alsam nasıl olur peki? Şuan i3 ile 6300 arasında kaldım diyebilirim. G3258'i büyük ihtimal almayacağım.
i3 alırsam anakart olarakta bunu düşünüyorum.
Performans olarak FX 6300, i3 4160'dan daha iyi. Eğer iyi bir sistem toplayacaksan Intel topla, daha yeni teknolojiler, daha gelişmiş teknolojiler barındırıyor AMD'ye göre. Bence biraz para biriktir, Intel topla (i5).

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı