500 TL i3 10105F sisteme PSU önerisi

Burada atılan PSU'lar hakkında yazabilirim detaylıca, eğer istenilirse. En iyisi Cougar XTC 600 sonra HV Pro daha sonra VX Plus.

Merhaba cougar Markası'nın adını ilk kez duyuyorum bu PSU'yu kulanıyormusnunuz ya da kullandınız mı menun kaldınız mı?

@wntly

Cougar pek çok marka gibi yurt dışında daha çok bilinir, marka adı olarak kaliteli. Kendim kullanmadım, ancak teknik özelliklerine vs baktığımda bu fiyata göre çok iyi özellikler sunuyor. Dediğim gibi istenirse konuya detaylı yazarım, ama o kadar teknik bilgi arasında sıkılmak istemezseniz tek diyebileceğim: Fiyatına bakıldığında, gayet güzel.

Detaylı anlatırsanız sevinirim Psular'dan anlayan biri değilim.

Cougar XTC 600:
  • 105C Japon kapasitörler var, güzel.
  • Standart korumalardan sadece biri eksik, OTP (yüksek sıcaklık koruması). PSU bileşenleri yüksek sıcaklıklara ulaştığında sistem kapanır. Ama zaten OPP (yüksek yük/güç koruması) olduğu için oradan sıcaklık korumasını aratmayacaktır.
  • Aktif PFC çoğu PSU'da olduğu gibi bunda da var, güzel.
  • 12v kanalından (ekran kartı ve işlemcinin beslendiği kanal) 600W'ın 588W'ını verebiliyor ki bu seviye için iyi denilebilir. Tam güç verse daha iyi olurdu tabii.
  • Topoloji vs bilgisi bulamadım, DC to DC vardır ama LLC yoktur tahminimce. DC to DC topoloji doğru akımdan doğru akıma olan dönüştürme biçimi, alternatif akımdan doğru akıma (AC to DC) dönüştürme PSU'larda daha düşük bir standarttır.
  • Verimlilik 80+ zaten, 86%'ya kadar varabiliyor.

Tamamdır teşekkürler cougar alıcağım.
@Sir Benjamin @egeoz316 yine rahatsız edeceğim tam Cougar alıyordum bu PSU karşıma çıktı bu PSU nasıldır?

Son düzenleme:
@wntly

XTC 600'den daha iyi, bunu tercih etmen çok daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…